Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

canderel

Canderel – zo zoet kan het leven zijn!

Canderel, dat zijn heerlijke zoetmakers, de hele dag door. In de koffie & thee, door de yoghurt tijdens het ontbijt of als vervanger voor suiker tijdens het bakken. Canderel biedt een caloriearm alternatief voor suiker, met de beste smaak voor al je zoete verlangens. Met de zoete smaak van Canderel kan je de hele wereld aan. Zonder je druk te maken over je gezondheid of lijn. Canderel bevat amper calorieën, heeft nauwelijks invloed op je bloedsuikerspiegel en is heel wat vriendelijker voor je tanden dan suiker. Volop genieten, zonder concessies.

Choco Mousse 

Ingrediënten

6 porties 

15 min 

345 Kcal

 • 1 blad gelatine
 • 50g pure chocola (meer dan 70% cacaco), in kleine stukjes
 • 4 kardemom, geplet en ontdaan van de pitjes
 • 1tl vanille extract
 • Schil van 1 sinaasappel en sap van een ½ sinaasappel + extra schil voor de decoratie.
 • Eiwit van 2 eieren
 • 1 tl Canderel Green Crunchy
 • 125g kwark
 • 100g crème fraiche (light)
 • 1tl cacao poeder voor decoratie


Choco Mousse

Bereidingswijze

 1. Leg het gelatine blad in koud water en laat het rusten om zacht te worden. Doe de stukjes chocola in een warmte bestendige kom en zet deze op een pan met zacht kokend water. De kom mag het water niet aanraken (au bain-marie). Roer regelmatig door totdat het chocola gesmolten is. Haal de kom van de pan en roer de kardemom, vanille, sinaasappelschil, sap en voeg 2 theelepels warm water toe. Roer totdat alles is opgenomen, laat het afkoelen voordat je de kwark en crème fraiche erdoor roert. Knijp het gelatine blad uit en voeg toe, roer totdat alles is opgenomen.
 2. In een andere (vetvrij) kom klop je het eiwit stijf totdat deze witte pieken vertoont en voeg dan Canderel Green Crunchy toe. Roer nogmaals totdat het ‘dik’ geworden is.
 3. Voeg het stijf geworden eiwit toe aan het chocolade mengsel. Roer deze er subtiel doorheen zodat het luchtig blijft.
 4. Presenteer je mouse in een mooi glas ( dat je enkele uren daarvoor in de vriezer hebt gelegd). Strooi de cacao poeder en sinaasappel schil er over.

Tip… versier je mousse met bosbessen of frambozen.