Je gebruikt een verouderde browser
Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.
Producten
Verse maaltijdpakketten en soeppakketten
Alle Verse maaltijdpakketten en soeppakkettenWild, haas, konijn, kalf, lam
Alle Wild, haas, konijn, kalf, lamZachte broodjes, bolletjes
Alle Zachte broodjes, bolletjesBroodbeleg zoet en hartig
Alle Broodbeleg zoet en hartigCrackers, knackebrod, roggebrood, rijstwafels
Alle Crackers, knackebrod, roggebrood, rijstwafelsKoffie, koffiemelk, suiker
Alle Koffie, koffiemelk, suikerPastasaus, tomatenpuree
Alle Pastasaus, tomatenpureeMaaltijdpakketten, mixen, sauzen
Alle Maaltijdpakketten, mixen, sauzenGroenteconserven, vruchtenconserven
Alle Groenteconserven, vruchtenconservenVleesconserven, visconserven
Alle Vleesconserven, visconservenSnacksaus, mayonaise
Alle Snacksaus, mayonaiseGroentesaus, vleessaus, vissaus
Alle Groentesaus, vleessaus, vissausSlasaus, sladressing, slaversierders
Alle Slasaus, sladressing, slaversierdersKauwgom, pepermunt, keelsnoepjes
Alle Kauwgom, pepermunt, keelsnoepjesNatuurlijke, biologische voeding
Alle Natuurlijke, biologische voedingToiletpapier, keukenpapier, tissues
Alle Toiletpapier, keukenpapier, tissuesKaarsen, lucifers, aanstekers, brandbare stoffen
Alle Kaarsen, lucifers, aanstekers, brandbare stoffenVernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.
LED-lampen kennen veel voordelen, denk aan:
LED-lampen zijn dimbaar en geschikt voor diverse toepassingen, zowel functioneel als decoratief. Of je nu een lamp zoekt voor je woonkamer, keuken, slaapkamer of bureau, LED is veelzijdig en beschikbaar in vele verschillende vormen, stijlen en lampvoeten, zodat je altijd het juiste LED-alternatief vindt.
Ons lampen assortiment bevat verschillende ledlampen. Ledlampen zijn niet compatible met alle dimmers, maar vereisen een specifieke led-dimmer. Al onze LED lampen zijn geschikt voor onderstaande merken en type dimmers. Dit gaat om de lampen met artikelnummers: 8710624843120, 8710624843144, 871062483106 en 870624834876.
Wil je een kapotte of oude lamp vervangen door een LED-lamp? Let dan goed op welke fitting je nodig hebt. Zorg ervoor dat je de juiste lampvoet kiest voor de fitting of lampenhouder. Voor spots bestaan er vaak andere type fittingen dan bijvoorbeeld hanglampen. De meest voorkomende lampvoeten zijn E27 (grote lampvoet) en E14 (kleine lampvoet). Spotjes gebruik je voornamelijk voor een inbouw- of opbouwspotarmatuur. Spotjes met een bajonetsluiting (GU10) zijn geschikt voor 230V. Spotjes met een bipinvoet of steekvoet hebben een Gu5.3 fitting. De meest voorkomende fittingen voor TL-lampen zijn G5 en G13.
De juiste lampvorm hangt af van het armatuur waar je de lamp indraait. De meest voorkomende vorm is een peer of peertje, ook wel standaard vorm genoemd. Kies je voor een hanglamp of kroonluchter, dan past een kaarsvorm hier mooi bij. Heb je een open armatuur, combineer dit dan met een decoratieve filament LED-lamp voor het mooiste lichteffect. Onder een grote lampenkap is de vorm minder belangrijk.
Lichtsterkte in Lumen
De hoeveelheid licht die een lamp vesrpreidt of lichtsterkte wordt uitgedrukt in Lumen. Hoe meer Lumen, hoe meer licht de lamp verspreidt voor hetzelfde stroomverbruik. Hoeveel Lumen je nodig hebt is afhankelijk van de grootte van de ruimte, de plaatsing en de functie van de verlichting. In de badkamer heb je bijvoorbeeld tussen 2.000 en 4.000 Lumen nodig. Om deze lichtsterkte te bekomen kan je zowel kiezen voor 1 lamp van het beoogde aantal Lumen of voor verschillende lichtpunten die samen de gewenste lichtsterkte bekomen.
Lumen vs Wattage
Vroeger (in de tijd van de gloeilampen) keek men naar het vermogen (Watt) om de lichtsterkte van een lamp te bepalen. Dit is echter verleden tijd. Voor de lichtsterkte van een lamp, kun je het beste het aantal lumen op de verpakking controleren.
Wattage gloeilamp vs benodigde aantal Lumen
15w | 100 - 150 lm |
25w | 200 - 300 lm |
40w | 400 - 500 lm |
60w | 700 - 850 lm |
70w | 900 - 1100 lm |
100w | 100 - >1300 lm |
Wat is lichtkleur of temperatuur?
De kleurtemperatuur bepaalt de warmte van het licht dat een lamp verspreidt en wordt uitgedrukt in Kelvin (K). Wil je gezellige, warme sfeerverlichting voor bijvoorbeeld je woonkamer? Kies dan voor een lage Kelvinwaarde (<4000K). Ben je op zoek naar lampen met helder, koeler licht voor een kantoorruimte, garage, berging of een andere functionele ruimte? Kies dan voor een hogere Kelvinwaarde (>4000K).