1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Pastasalade met gerookte zalm, mozzarella, babyspinazie en pesto
« TERUG
Pastasalade met gerookte zalm, mozzarella, babyspinazie en pesto

Pastasalade met gerookte zalm, mozzarella, babyspinazie en pesto

Tijdens het warme zomerse weer kan een heerlijke pastasalade erg lekker zijn. Een heerlijke variant is deze pastasalade met gerookte zalm, mozzarella, babyspinazie en pesto. Gezond, gemakkelijk en heerlijk. Laat het je smaken!

Pastasalade met gerookte zalm, mozzarella, babyspinazie en pesto

  1. Kook de pasta beetgaar, giet af en spoel af met koud water in een vergiet.
  2. Meng de gekookte pasta met pesto, yoghurtmayonaise en het sap en de rasp van de citroen in een saladeschaal.
  3. Verdeel de gerookte zalm in reepjes. Schep de gerookte zalm, mini mozzarella, babyspinazie en snacktomaten door de pasta
  4. Serveer deze zomerse salade aan je gasten.

Tip: Deze salade kun je goed van tevoren voorbereiden voor bijvoorbeeld een picknick of BBQ. Bereid in dat geval de pasta met pesto, yoghurtmayonaise en citroen van tevoren, en schep de zalm, mozzarella, babyspinazie en tomaten er op het laatste moment doorheen.

Deel:

Hoofdgerecht

Ca. 25 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram Farfalle pasta
  • 125 g groene pesto
  • 4 eetlepels yoghurtmayonaise
  • Sap en rasp van een biologische citroen
  • 200 gram gerookte zalm
  • 125 g mini mozzarella
  • 100 gram baby spinazie
  • 100 gram snoepgoed tomaten mix, gehalveerd
  • Zout en peper

Ingrediënten