1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Appelbeignets in bierbeslag
« TERUG
Appelbeignets in bierbeslag

Appelbeignets in bierbeslag

Met oud & nieuw een keer een alternatief voor de oliebol? Probeer onze appelbeignets in bierbeslag! Eens een keer wat anders dan de borrelhapjes en snacks die normaal gesproken uit de frituurpan komen rollen. Het recept is voor 12 personen, dus jij bent hierna helemaal klaar om al je vrienden en familie te verrassen op een heerlijke jaarwisseling.

Bereidingswijze

  1. Verhit de frituur tot 175 graden.
  2. Schil de appels, boor het klokhuis eruit en snijd in dikke ringen.
  3. Meng de suiker met de kaneel en strooi over de appelplakken.
  4. Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout, het bier en de eieren tot een glad beslag. Dompel de appelplakken onder in het beslag en frituur in ongeveer 4 minuten goudbruin. Herhaal deze stap tot alle appelplakken op zijn. Laat uitlekken op een vel keukenpapier.
  5. Serveer de appelbeignets op een schaal en garneer met de poedersuiker.

Tip

Bierbeslag over? Gebruik voor een hartig hapje in plaats van appel eens uienringen of champignons.

Deel:

Bijgerecht

Ca. 25 minuten

12 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo Goudrenetten
  • 3 liter frituurvet
  • 500 ml bier
  • 3 eetlepels witte basterdsuiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • 80 gram poedersuiker
Extra
  • Frituurpan
  • Appelboor

Ingrediënten