
BBQ rollade met frisse aardappelsalade
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 Min
Ingrediënten
750 g PLUS Culinaire filetrollade naturel
300 g vastkokende aardappelen
200 g haricots verts
0,5 courgette
1 rode ui
2 el mayonaise
2 el magere yoghurt
1 citroen
Klein bosje bieslook
Klein bosje dille
50 g kappertjes
2 tenen knoflook
Klein bosje munt
2 el paprikapoeder
Extra
Weber thermometer
Bereidingswijze
Pers de knoflook en snijd de munt fijn. Meng dit met de paprikapoeder, een flinke snuf zout en een scheut olie.
Wrijf de filetrollade in met het kruidenmengsel en leg op de bbq. Keer de filetrollade om de 5 minuten en check na 20 minuten met de thermometer welke kerntemperatuur het vlees heeft. Voor een medium garing moet de kerntemperatuur tussen de 60 en 63 graden zijn.
Was ondertussen de aardappels, snijd in gelijke parten en kook in ongeveer 15 minuten gaar. Kook de haricot verts in ongeveer 7 minuten beetgaar.
Snijd de courgette in dunne linten en de rode ui in halve ringen. Hak de kruiden fijn en rasp en pers de citroen.
Meng de aardappelen, haricot verts, courgette linten en rode ui met de kruiden, de mayonaise, de yoghurt, de kappertjes en de citroenrasp. Breng op smaak met peper en het citroensap.
Snijd de filetrollade in plakken en serveer met de aardappelsalade.
Meer recepten in de categorie
Eens iets anders op de BBQ? Probeer rollade. Deze filetrollade marineer je gemakkelijk zelf met zowel verse als gedroogde kruiden. En met de Weber thermometer weet je precies wanneer de rollade gaar is. Combineer deze barbecue rollade met een frisse aardappelsalade.. genieten maar!