1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Beter Leven Blonde d'Aquitaine rundvlees
« TERUG
Beter Leven Blonde d'Aquitaine rundvlees

Beter Leven Blonde d'Aquitaine rundvlees

Bij PLUS zijn we bewust bezig met het welzijn van dieren. Al onze winkels hebben een compleet assortiment Blonde d’Aquitaine rundvlees met het Beter Leven keurmerk 2-sterren van de Dierenbescherming. Het Beter Leven keurmerk is een sterrensysteem: hoe meer sterren, hoe diervriendelijker het vlees. Zo heeft regulier vlees geen ster, scharrelvlees 1 of 2 sterren en wordt het biologisch vlees van PLUS beloond met 3 sterren.

Beter Leven 2-sterren
Met dit Beter Leven keurmerk geeft PLUS de garantie dat het Blonde d’Aquitaine rundvlees gecertificeerd is voor dierenwelzijn en dat de herkomst van het vlees inzichtelijk is. Blonde d’Aquitaine vlees is rundvlees van de hoogste kwaliteit. En dat heeft zo zijn redenen: de kalveren van de Blonde d’Aquitaine worden op dier- én milieuvriendelijke wijze grootgebracht en krijgen zorgvuldig samengestelde voeding.

Oorsprong Blonde d’Aquitaine
Het vleesras Blonde d’Aquitaine komt oorspronkelijk uit Frankrijk. De kalveren worden op natuurlijke wijze in zonnige bergweiden ter wereld gebracht. Ze blijven minimaal 5 maanden bij hun moeder. Van daaruit worden ze vervoerd naar bedrijven die de runderen op dier- en milieuvriendelijke wijze grootbrengen. Stierenmesterij Henk Broeders in Berkel-Enschot is één van die bedrijven. De runderen verblijven in royale stallen met veel stro, frisse lucht en bewegingsvrijheid. En krijgen alleen natuurlijke voeding, dat voldoet aan de richtlijnen van het Beter Leven keurmerk.

Blonde d’Aquitaine van hoogste kwaliteit
Het menu van de kalveren is zorgvuldig samengesteld, waardoor het Blonde d’Aquitaine vlees van de hoogste kwaliteit is. De bespiering, smaak, kleur, malsheid en vetbedekking van het vlees is daardoor optimaal. De mest wordt benut voor landbouwproducten die weer de basis zijn voor het voer. Zo vindt er dus een systeem plaats van gecontroleerde recycling. Blonde d'Aquitaine is lekker mager en mals rundvlees met een helder rode kleur en volle vleessmaak.

Wist je dat
PLUS ook varkens- en kalfsvlees met het Beter Leven keurmerk 1-ster verkoopt? Ook verkopen we veel kippenvlees met het Beter Leven keurmerk 1-ster en hebben we een breed assortiment biologisch vlees met het Beter Leven keurmerk 3-sterren. Bij onze eieren hebben we het dierenwelzijn ook hoog in het vaandel. Zo verkopen we uitsluitend vrije uitloopeieren met 2-sterren en biologische eieren met het Beter Leven keurmerk 3-sterren.

Pulled beef wraps met avocado, koriander en zure room

Pulled beef wraps met avocado, koriander en zure room

  1. Snijd de ui in ringen, de knoflook en tomaat in grove stukken.
  2. Meng samen met de stooflappen, specerijen, cacao, basterdsuiker en laurier in een grote braadpan.
  3. Giet de bouillon op het vlees en breng op middelhoog vuur aan de kook.
  4. Draai het vuur laag en laat met de deksel schuin op de pan ongeveer 2,5 uur sudderen.
  5. Voeg het laatste half uur de kidneybonen toe
  6. Verwarm vlak voordat je aan tafel gaat de bloemtortilla’s volgens de verpakking.
  7. Snijd de avocado’s in plakjes, de limoenen in partjes en de koriander in grove stukken.
  8. Trek het vlees met twee vorken uit elkaar en serveer met alle ingrediënten in verschillende schaaltjes.
  9. Vul de wraps aan tafel.

Hoofdgerecht

Ca. 20 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 800 g Blonde d'Aquitaine stooflappen
  • 2 rijpe tomaten
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl kaneel
  • 1 tl oregano
  • ½ tl cacao
  • 3 el donkerbruine basterdsuiker
  • 1 laurierblaadje
  • 250 ml runder- of kippenbouillon van 1 blokje
  • 400 g kidneybonen
  • 8 tortilla’s
  • 2 avocado's
  • 2 limoenen
  • 1 bosje koriander
  • 200 g zure room
  • 8 blaadjes (krop)sla
  • Pittige saus

Ingrediënten

Thaise pad thai met witlof en biefstuk

Thaise pad thai met witlof en biefstuk

  1. Bereid de noedels volgens de verpakking. Haal de biefstukken uit de verpakking en laat op kamertemperatuur komen. Spoel vervolgens af met koud water en laat goed uitlekken in een vergiet.
  2. Schil de knoflook en snijd samen met de peper en plakjes. Snij de kontjes van de witlof, verwijder de buitenste bladeren en snijd vervolgens in reepjes van ongeveer een centimeter breed. Schil de wortel, ontdoe van de uiteindes en rasp op grove rasp.
  3. Snijd de bosui in ringetjes en pers 1 van de 2 limoenen uit. Doe een scheut zonnebloemolie in een grote wok en bak hierin kort de knoflook en rode peper. Voeg de witlof en winterwortel toe.
  4. Bak kort op hoog vuur en kluts ondertussen de eieren in een kommetje los. Voeg de eieren toe aan de pan en bak terwijl je met een houten spatel blijft bewegen, totdat het ei gestold is in kleine stukjes. Voeg de noedels, vissaus, sojasaus, sesamolie, de helft van de bosui en het geperste limoensap toe. Laat op laag vuur staan en roer regelmatig.
  5. Snijd de biefstukken in reepjes van ongeveer een halve tot hele centimeter dik en verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Bak in een scheutje olie de biefstukreepjes aan beide kanten gedurende een paar minuten naar smaak.
  6. Breng op smaak met peper en zout. Hak de pinda’s en koriander grof. Serveer de pad thai met de biefstukreepjes, pinda en koriander.

Hoofdgerecht

Ca. 30 minuten

4 personen

Ingrediënten

      • 250 g rijstnoedels
      • 2 teentjes knoflook
      • 1 rode peper
      • 2 flinke stronken witlof
      • 1 winterpeen
      • 4 bosuitjes
      • 2 limoenen
      • 4 eieren
      • 1 el mix voor vissaus
      • 3 el sojasaus
      • 1 tl sesamolie
      • 2 Blonde d’Aquitaine biefstukken
      • 50 g ongezouten pinda’s
      • 1 bosje koriander

Ingrediënten

Gyrosbroodjes met frisse salade, yoghurtdressing en feta

Gyrosbroodjes met frisse salade, yoghurtdressing en feta

  1. Hak de tenen knoflook en sjalotjes fijn, evenals de peterselie en meng met elkaar.
  2. Meng de helft van het knoflookmengsel met alle ingrediënten tot en met het gehakt en breng op smaak met peper en zout.
  3. Rol er balletjes van ter grootte van een pruim en druk ze een klein beetje plat.
  4. Verwarm een grote koekenpan met een scheutje olijfolie en bak hierin de gyrosballetjes tot ze bruin van buiten en gaar van binnen zijn.
  5. Maak ondertussen de salade: was de komkommer, halveer door de lengte en ontdoe van de zaadlijsten. 
  6. Snijd in kleine blokjes en doe dit ook bij de tomaten.
  7. Halveer de olijven en voeg deze toe aan de salade.
  8. Breng eventueel op smaak met peper, zout en citroensap naar smaak. Voeg de helft van het resterende knoflookmengsel toe en zet apart.
  9. Meng het resterende knoflookmengsel met de yoghurt en breng indien nodig op smaak met peper, zout en een beetje citroensap.
  10. Rooster de pitabroodjes krokant zoals vermeld op de verpakking en beleg alle broodjes met een blaadje sla.
  11. Verdeel hierover de yoghurtdip, salade en gyrosballetjes. 
  12. Top ten slotte met de feta en eventueel chilisaus.

Deel:

Lunch

Ca. 30 minuten

4 personen

Ingrediënten

    • 2 tenen knoflook
    • 1,5 el gyros kruidenmix
    • 2 sjalotjes
    • 1 flinke bos peterselie
    • 1 ei
    • handje broodkruim of paneermeel
    • 500 g Bio+ of Blonde d’Aquitaine gehakt
    • 1 komkommer
    • 3 trostomaten
    • 16 zwarte olijven, ontpit
    • ½ citroen
    • 200 g Griekse yoghurt
    • 4 blaadjes ijsbergsla
    • 4 grote pitabroodjes
    • 100 g feta
    • Optioneel: chilisaus of een andere pittige smaakmaker

Ingrediënten