Boliviaanse saltenas
hartige pasteitjes met rozijnen
Wij ontbijten graag met een goed belegde boterham. Maar je hoeft maar op vakantie te gaan om te ervaren dat het ontbijt overal anders is. Deze hartige pasteitjes zijn volgens Boliviaans recept. Om je vingers bij af te likken!
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappelblokjes 5 minuten, giet af en laat ze uitdampen.
- Kneed het gehakt in een kom met oregano, paprikapoeder en chilipoeder. Breng op smaak met zout en peper (laat het bij voorkeur een nacht intrekken).
- Verhit de olie in een braadpan en bak het gehakt rul. Voeg de aardappels, tuinerwten en rozijnen toe. Leg een deksel op de pan en stoof 10 minuten. Draai het vuur uit, voeg de eieren en de olijven toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Rol de deegplakjes iets dunner uit. Kwast de randen in met losgeklopt ei. Schep 2 eetlepels vulling op het midden van het deeg. Vouw het deeg schuin dicht, zodat je een driehoek krijgt. Druk de randen op elkaar en snijd de puntjes rond af. Vouw aan de bovenkant een randje, door het deeg met een draai dubbel te vouwen.
- Zet de saltenas plat op de bakplaat, met het randje aan de bovenkant. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de saltenas in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
Tip:
Heb je er nog een paar over? Doe ze in een diepvrieszakje en vries ze in. Heerlijk bij een kop soep.