1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Broodje pesto, pijnboompitten en parmaham
« TERUG
Broodje pesto, pijnboompitten en parmaham

Broodje pesto, pijnboompitten en parmaham

Met Pasen gaan we lekker uitpakken. Bijvoorbeeld met dit rijk gevulde broodje pesto, pijnboompitten en parmaham voor bij het paasontbijt. Of voor bij de brunch. In een mum van tijd heb je dit heerlijke paasrecept op tafel staan.

Broodje pesto, pijnboompitten en parmaham

  1. Maal voor de pesto de aangegeven ingrediënten in een blender of vijzel.
  2. Klop de boter luchtig en voeg de pesto toe.
  3. Meng nog even door en breng op smaak met zout en peper.
  4. Snijd de broodjes open en besmeer met de pestoboter.
  5. Beleg met de parmaham en rooster de pijnboompitten goudbruin.
  6. Beleg met een handje gewassen rucola en verdeel de in tweeën gesneden mozarellabolletjes.
  7. Verdeel de pijnboompitten en vouw het broodje dicht.

Deel:

Ontbijt

Ca. 15 minuten

4 personen

Ingrediënten

Broodjes
  • 4 triangel broodjes
  • 100 g groene pesto
  • 300 g parmaham of een andere gedroogde ham
  • 50 g pijnboompitten
  • 100 g rucola
  • 12 mozarellabolletjes
Pestoboter
  • 75 g basilicum
  • 2 el pijnboompitten
  • 50 g geraspte Parmazaanse kaas
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 el olijfolie
  • 500 g boter
  • zout en versgemalen boter

Ingrediënten

OOK INTERESSANT