1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Bruschetta’s met gepofte zoete aardappel
« TERUG
Bruschetta's met gepofte zoete aardappel

Bruschetta's met gepofte zoete aardappel

Met het mooie zomerse weer is een BBQ niet weg te denken. Dus steek die BBQ lekker aan en bereid eens een keer een erg lekker ander recept. Zoals deze bruschetta's met gepofte zoete aardappel, als hoofd- of bijgerecht het kan allebei maar 1 ding is zeker en dat is dat het een heerlijke toevoeging is aan jouw BBQ tafel. Laat het je smaken!

Bruschetta's met gepofte zoete aardappel

  1. Steek lekker de BBQ aan.
  2. Prik de aardappelen rondom in met een scherp mesje en snijd ze over de lengte doormidden. Wikkel ze in aluminiumfolie. Leg ze tussen de kooltjes en pof in circa 40 minuten gaar.
  3. Marineer de rode uienringen in een kommetje met citroensap en een theelepel suiker, breng op smaak met zout en peper.
  4. Bestrijk de plakken stokbrood aan beide kanten met olijfolie, bestrooi met zout en peper.
  5. Gril het brood rondom op de BBQ totdat er mooie grilstrepen te zien zijn en het brood lekker krokant is.
  6. Besmeer het warme stokbrood met pesto en verdeel de burrata, Parmaham en tomaatjes erover. Garneer met granaatappelpitten.
  7. Haal de gepofte zoete aardappelen voorzichtig uit de BBQ met behulp van een BBQ-tang en vul ze met een flinke lepel crème fraîche en de gemarineerde ui. Garneer met een handje lente uienringetjes.

Deel:

Hoofdgerecht

Ca. 40 minuten

4 personen

Ingrediënten


Voor de Bruschetta's:
  • 1 stokbrood, in schuine plakken
  • 4 el olijfolie
  • 125 gram groene pesto
  • 150 gram burrata
  • 100 gram Parmaham
  • 50 gram snoepgoed tomaten mix, gehalveerd
  • 80 gram granaatappelpitten

Voor de gepofte zoete aardappel:
  • 2 zoete aardappelen
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 1 citroen uitgeperst
  • 1 tl suiker
  • 200 gram crème fraîche
  • 1 lente ui, in ringetjes
  • Zout en peper
  • Extra: Aluminiumfolie

Ingrediënten