1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Croissant-tulband met spek en ei
« TERUG

Recept croissant-tulband met spek en ei

Wordt het een drukke bedoening aan de ontbijttafel? Van deze overheerlijke croissant-tulband kun je met acht personen eten. Daarnaast maak je deze tulband al in een half uurtje klaar en ziet hij er ook nog eens fantastisch uit!

Croissant-tulband met spek en ei zelf maken?

Voor het zelf maken van een croissant-tulband met spek en ei heb je niet zo gek veel nodig. De ingrediënten en bereidingswijze hebben we hier voor je op een rij gezet.

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Verdeel de ontbijtspek over een met bakpapier beklede bakplaat en plaats deze in de voorverwarmde oven tot het spek goudbruin kleurt.
  3. Snijd ondertussen de paprika in kleine blokjes en de bosui in dunne ringen. Klop de eieren en de melk luchtig en voeg de paprika en de bosui toe.
  4. Verhit een koekenpan met een scheutje olie en bak al roerende een roerei van het eiermengsel.
  5. Verdeel vervolgens de Danerolles croissants in stervorm over een met bakpapier beklede bakplaat en zorg dat de kleinste vlakken van het deeg naar binnen wijzen.
  6. Verdeel het spek en de eieren over het deeg en rol de deegflappen over het eiermengsel heen naar binnen. Druk goed aan en bestrooi de tulband met de geraspte kaas. Plaats de croissanttulband 20-25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven en serveer direct.

Deel:

Ontbijt

Ca. 30 minuten

8 personen

Ingrediënten

  • 6 plakjes PLUS Puur van Smaak Ontbijtspek
  • 25 ml PLUS Volle melk
  • 4 Bio+ Eieren
  • 1 stuk PLUS Rode paprika
  • 1 blikje Danerolles Croissants
  • 50 gram Bio+ Kaas jong belegen rasp
  • 3 stengels PLUS Bosui

Ingrediënten

OOK INTERESSANT