
Egyptische foul, stoofschotel van tuinbonen, kikkererwten en tomaat
4 pers.
ca. 25 min
Arabisch
Ingrediënten
3 el olijfolie
2 rode uien, fijngesnipperd
3 trostomaten, in stukjes
1 tl gemalen komijn
300 g tuinbonen fijn (300 g, vriesvers)
225 g kikkererwten, uitgelekt
1/2 citroen, uitgeperst
4 el peterselie, fijn gesneden (bakje 40 g) EXTRA aardappelstamper
Bereidingswijze
Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de uien 5 minuten, zonder dat ze gaan kleuren.
Voeg de tomaat, komijn, tuinbonen en kikkererwten toe. Breng op smaak met zout en peper.
Voeg 30 ml water toe, leg een deksel op de pan en stoof circa 15 minuten.
Voeg het citroensap toe en roer de peterselie erdoor. Druk met de aardappelstamper de bonen in de pan tot een grove puree. Voeg eventueel nog een beetje water toe om het smeuïger te maken. Schep de stoofschotel in 4 kommen.
Variatietip!
Lekker met warme pitabroodjes of Turks brood. Van een restje van deze stoofschotel maak je zo een heerlijke lunchsoep. Je hoeft alleen maar wat kippenbouillon toe te voegen. Kruid eventueel overgebleven kikkererwten met peper en paprikapoeder, besprenkel met olijfolie en rooster knapperig in een voorverwarmde oven op 200ºC.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
265 kcal
Vetten
14 gram
Koolhydraten
20 gram
Eiwitten
10 gram