1. Home/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Grenzeloos ontbijten: Egyptische foul, stoofschotel van tuinbonen, kikkererwten en tomaat
« TERUG
Egyptische foul, stoofschotel van tuinbonen, kikkererwten en tomaat

Egyptische foul

stoofschotel van tuinbonen, kikkererwten en tomaat

Dit recept mag op een Egyptische ontbijttafel niet ontbreken. Een goede combinatie van peulvruchten, tomaat en komijn. Het is snel en makkelijk om te maken en ook hartstikke lekker als voorgerecht.

Bereiden

  1. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de uien 5 minuten, zonder dat ze gaan kleuren.
  2. Voeg de tomaat, komijn, tuinbonen en kikkererwten toe. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Voeg 30 ml water toe, leg een deksel op de pan en stoof circa 15 minuten.
  4. Voeg het citroensap toe en roer de peterselie erdoor. Druk met de aardappelstamper de bonen in de pan tot een grove puree. Voeg eventueel nog een beetje water toe om het smeuïger te maken. Schep de stoofschotel in 4 kommen.

Tip:
Kruid eventueel overgebleven kikkererwten met peper en paprikapoeder, besprenkel met olijfolie en rooster knapperig in een voorverwarmde oven op 200ºC.

Deel:

Ontbijt

Ca. 25 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 2 rode uien, fijngesnipperd
  • 3 trostomaten, in stukjes
  • 1 tl gemalen komijn
  • 300 g tuinbonen fijn
  • 225 g kikkererwten, uitgelekt
  • 1/2 citroen, uitgeperst
  • 4 el peterselie, fijn gesneden
Extra
  • aardappelstamper

Ingrediënten