1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Gebakken kalfsoester met verse spaghetti, gegrilde baby aubergine en champignon roomsaus
« TERUG
Gebakken kalfsoester met verse spaghetti, gegrilde baby aubergine en champignon roomsaus

Gebakken kalfsoester

met verse spaghetti, gegrilde baby-aubergine en champignon roomsaus

Bij een speciale gelegenheid hoort een speciaal gerecht. Zoals deze feestelijke combinatie van gebakken kalfsoester, gegrilde baby-aubergine en verse spaghetti. Een échte aanrader voor culinaire fijnproevers.

Bereiden
1. Begin met de saus. Bak de gesneden champignons 10 minuten op hoog vuur in 1 el olijfolie. Voeg de knoflook halverwege toe. Blus af met de wijn.

2. Giet de room in de pan en laat tot de helft inkoken. Roer er als laatst de peterselie door.

3. Kook ondertussen de spaghetti al dente.

4. Gril de gehalveerde aubergines. Breng op smaak met peper en zout.

5. Bak als laatste de kalfsoesters in ca. 4 min in een hete pan met wat olijfolie medium rare.

Deel:

Hoofdgerecht

Ca. 25 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 200 g champignons, in plakken gesneden
  • teen knoflook, gepureerd
  • 100 ml droge witte wijn
  • 250 ml room
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 pak PLUS verse spaghetti
  • 8 baby aubergines of 2 grote aubergines
  • 4 Boerentrots van PLUS Kalfsoesters, op kamer temperatuur
  • Olijfolie

Ingrediënten

OOK INTERESSANT