1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Gegrilde biefstuk met balsamicosaus en gepofte ui
« TERUG
Gegrilde biefstuk met balsamicosaus en gepofte ui

Gegrilde biefstuk

met balsamicosaus en gepofte ui

Zet eens een culinair hoogstandje op tafel. Gegrilde Blonde d’Aquitaine biefstuk met balsamicosaus en gepofte ui. Ook lekker met aardappel gratin.

Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 175°C. De biefstukken op kamertemperatuur. Pel de rode uien en snipper de kleine ui. Pureer de tenen knoflook. Maak de haricots verts schoon.

Bereiden
1. Snijd de uien aan de bovenkant kruislings in.

2. Stop de rozemarijn erin en leg er een plakje boter op.

3. Rooster ze in een ovenschaal in ca. 20 minuten gaar.

4. Snijd de aardappelrol in plakken van ca. 3 cm en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat.

5. Bak ze in de oven met de uien in ca. 20 minuten goudbruin.

6. Verwarm 1 el olie in een steelpan. Bak hier de knoflook en ui in.

7. Blus af met de azijn.

8. Kook op laag vuur in tot de azijn stroperig is.

9. Roer de honing erdoor.

10. Kook de haricots verts beetgaar.

11. Gril als laatste het vlees ca. 2 minuten aan beide kanten.

Deel:

Hoofdgerecht

Ca. 30 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 4 grote rode uien
  • 4 takjes rozemarijn
  • Roomboter
  • 2 tenen knoflook
  • Olijfolie
  • 1 kleine ui
  • 200 ml balsamico azijn
  • 1 lepel honing
  • 4 Blonde d’Aquitaine Biefstukken
  • 200 g Fairtrade haricots verts

Ingrediënten