1. Home/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Gegrilde zalm caprese
« TERUG
Gegrilde zalm caprese

Gegrilde zalm

met mozzarella en tomaatjes

Tijdens de feestdagen wordt er vaak vlees gegeten als hoofdgerecht, zoals biefstuk, varkensrollade of varkenshaas. Wil jij dit jaar vis op het kerstmenu zetten? Goed idee! Wat dacht je van gegrilde zalm caprese?

Een mooi stuk zalm met mozzarella, asperges, risotto en tomaatjes. Een kleurrijk en feestelijk recept, ideaal als pronkstuk tijdens jouw kerstdiner.

Zalm is een zachte vis die je op veel verschillende manieren kunt eten. De bereidingstijd valt reuze mee, zo houd je ook lekker tijd over voor je gasten.

Gegrilde zalm caprese

  1. Snijd het onderste droge stukje van de asperges en kook ze 2 minuten in ruim water. Giet ze af en spoel ze koud.
  2. Week de saffraan 5 minuten in een beetje heet water. Was en snijd de tomaatjes in vieren. Snijd elk mozzarellakaasje in tweeën.
  3. Verhit 1 eetlepel olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui op een halfhoog vuur in 5 minuten glazig. Voeg de rijst en de saffraan toe en roer goed om. Voeg de bouillon in 3 gedeeltes toe. Kook de risotto op een laag vuur in 15-20 minuten beetgaar.
  4. Halveer de zalmfilets in de lengte en bestrijk ze met de rest van de olie en bestrooi met versgemalen peper naar smaak. Bak ze in een koekenpan met antiaanbaklaag in 3-4 minuten per kant lichtbruin en net gaar.
  5. Verdeel de risotto over diepe borden of mooie kommen. Leg de asperges en de zalm erop en verdeel de tomaatjes en de mozzarella erover. Garneer met blaadjes basilicum.

Wijntip

Bij dit gerecht raden wij de Bourgogne Chardonnay aan. Deze wijn heeft een evenwichtige zuurgraad en een lange afdronk. Hij krijgt een 7 van Harold Hamersma.

Deel:

Hoofdgerecht

Ca. 30 min

4 personen

Ingrediënten

  • 450 g groene aspergetips
  • 10 saffraandraadjes
  • 250 g cherrytrostomaten
  • 2 zakjes minimozzarellakaasjes (zakje à 150 g)
  • 2½ el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 240 g risottorijst
  • 650 ml groentebouillon (van tabletten)
  • 2 bakken zalmfilet (à 275 g)
  • 2 takjes biologische basilicum

Ingrediënten