1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Geroosterde bospeentjes met kruidenolie
« TERUG
Geroosterde bospeentjes met kruidenolie

Geroosterde bospeentjes

met kruidenolie

De lichtzoete smaak van bospeen gaat heel goed samen met andere lentegroenten als peultjes en doperwten. Combineer bospeen ook eens met knapperig spek en friszure limoen of citroen. Wil je de worteltjes langer bewaren? Snijd dan het loof eraf, zo geniet je nog langer van deze kleurrijke lentegroente.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor tot 220°C. Snijd de worteltjes van de bos, maar laat nog een klein stukje van het groen zitten. Schil ze met een dunschiller. Snijd dikke wortels in de lengte door. Verdeel de worteltjes over de bakplaat en besprenkel met 2 el olijfolie.
  2. Rooster de worteltjes in de voorverwarmde oven in 25 minuten mooi bruin en knapperig gaar.
  3. Meng voor de kruidenolie de kruiden door de resterende 4 el olijfolie.
  4. Leg de geroosterde worteltjes op een schaal en besprenkel met de kruidenolie. Bestrooi met peper naar smaak.

Serveertip: lekker met couscous en lamskoteletjes

Deel:

Bijgerecht

Ca. 20 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 1 bos bospeen
  • 6 el olijfolie
  • 3 el verse kruiden fijngehakt (peterselie, bieslook en kervel)
  • Bakpapier

Producten uit dit artikel