
Geroosterde bospeentjes met kruidenolie
4 pers.
ca. 60 min
Hollands
Ingrediënten
1 bos bospeen
6 el olijfolie
3 el verse kruiden, bijv. peterselie, bieslook en kervel, fijngehakt
bakplaat bekleed met bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 220ºC. Snijd de worteltjes van de bos, maar laat nog een klein stukje van het groen zitten. Schil ze met een dunschiller. Snijd dikke wortels in de lengte door. Verdeel de worteltjes over de bakplaat en besprenkel met 2 el olijfolie.
Rooster de worteltjes in de voorverwarmde oven in 25 minuten mooi bruin en knapperig gaar.
Meng voor de kruidenolie de kruiden door de resterende 4 el olijfolie.
Leg de geroosterde worteltjes op een schaal en besprenkel met de kruidenolie. Bestrooi met peper naar smaak.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
265 kcal
Vetten
23 gram
Koolhydraten
11 gram
Eiwitten
1 gram