
Granité van koffie
4 pers.
ca. 240 min
Italiaans
Ingrediënten
250 ml Espresso
200 g Witte kristalsuiker
Handje pecannoten
200 ml Slagroom
2 el Vanillesuiker
Bereidingswijze
Zet 250 ml espresso koffie. Echt goed pittig. Los hier 100 gr suiker in op. Schenk de koffie in een platte bak en zet 3 uur in de vriezer.
Roer elk half uur om met een vork.
Smelt 100 gr witte kristal suiker in een koekenpan op matig vuur tot de suiker goudbruin gaat kleuren. Strooi er 1 handvol pecan noten bij en schep snel een paar keer om in de caramel. Giet de pan leeg boven een stuk bakpapier. Laat helemaal afkoelen en hak grof.
Klop ondertussen 200 ml slagroom op met 2 el vanille suiker.
Schep de granité in een glas, lepel de slagroom erop en bestrooi met de noten.