1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Granité van koffie met vanille slagroom en gesuikerde pecannoten
« TERUG
Granité van koffie met vanille slagroom en gesuikerde pecannoten

Granité van koffie

met vanille slagroom en gesuikerde pecannoten

Duik in de keuken en overstijg jezelf met deze granité van koffie. Een mooie afsluiter van je diner. En ook niet onbelangrijk, het is nog eens erg lekker ook!

Bereiden

Stap 1 - Granité van koffie met vanille slagroom en gesuikerde pecannoten

Stap 1
Zet 250 ml espresso koffie. Echt goed pittig. Los hier 100 gr suiker in op. Schenk de koffie in een platte bak en zet 3 uur in de vriezer.

Stap 2 - Granité van koffie met vanille slagroom en gesuikerde pecannoten

Stap 2
Roer elk half uur om met een vork.

Stap 3 - Granité van koffie met vanille slagroom en gesuikerde pecannoten

Stap 3
Smelt 100 gr witte kristal suiker in een koekenpan op matig vuur tot de suiker goudbruin gaat kleuren. Strooi er 1 handvol pecan noten bij en schep snel een paar keer om in de caramel. Giet de pan leeg boven een stuk bakpapier. Laat helemaal afkoelen en hak grof.

Stap 4 - Granité van koffie met vanille slagroom en gesuikerde pecannoten

Stap 4
Klop ondertussen 200 ml slagroom op met 2 el vanille suiker.

Stap 5 - Granité van koffie met vanille slagroom en gesuikerde pecannoten

Stap 5
Schep de granité in een glas, lepel de slagroom erop en bestrooi met de noten.

Deel:

Nagerecht

Ca. 4 uur

4 personen

Ingrediënten

  • 250 ml Espresso
  • 200 g Witte kristalsuiker
  • Handje pecannoten
  • 200 ml Slagroom
  • 2 el Vanillesuiker

Ingrediënten