Je gebruikt een verouderde browser
Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.
Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.
Duik in de keuken en overstijg jezelf met deze granité van koffie. Een mooie afsluiter van je diner. En ook niet onbelangrijk, het is nog eens erg lekker ook!
Bereiden
Stap 1
Zet 250 ml espresso koffie. Echt goed pittig. Los hier 100 gr suiker in op. Schenk de koffie in een platte bak en zet 3 uur in de vriezer.
Stap 2
Roer elk half uur om met een vork.
Stap 3
Smelt 100 gr witte kristal suiker in een koekenpan op matig vuur tot de suiker goudbruin gaat kleuren. Strooi er 1 handvol pecan noten bij en schep snel een paar keer om in de caramel. Giet de pan leeg boven een stuk bakpapier. Laat helemaal afkoelen en hak grof.
Stap 4
Klop ondertussen 200 ml slagroom op met 2 el vanille suiker.
Stap 5
Schep de granité in een glas, lepel de slagroom erop en bestrooi met de noten.
Deel:
Nagerecht
Ca. 4 uur
4 personen
Ingrediënten
Ingrediënten
OOK INTERESSANT