1. Home/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Groene groentesalade van haricots verts courgette, broccoli en tuinkers
« TERUG
Groene groentesalade van haricots verts courgette, broccoli en tuinkers

Groene groentesalade

van haricots verts courgette, broccoli en tuinkers

Je buffet is pas compleet met een mooie salade. Deze groene groentesalade met cranberries heb je in slechts 20 minuutjes gemaakt. Serveer de salade op een bord of een kommetje. Dat ziet er meteen veel leuker uit.

Naast vlees- en visgerechten is er op de buffettafel ook ruimte voor salades. Deze groene salade met broccoli en tuinkers is een echte allemansvriend.

Bereiden
Meng in een kommetje de sjalot met de azijn en laat 5 minuten marineren. Klop daarna de olie erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Kook de sugarsnaps 2 minuten, schep met een schuimspaan uit het water in een vergiet, spoel kort met koud water en laat goed uitlekken. Kook de haricots verts 4 minuten, schep in het vergiet, spoel koud en laat uitlekken. Kook tot slot de broccoliroosjes 2 minuten. Schep ook in het vergiet, spoel kort koud af en laat uitlekken.

Schep de groenten in een kom om met de dressing. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de salade in kommetjes of een grote schaal. Hak de noten grof en strooi over de salade. Knip de tuinkers los en verdeel over de salade.

Deel:

Bijgerecht

Ca. 20 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 el witte wijnazijn
  • 5 el olijfolie extra vierge
  • 150 g sugarsnaps (bakje)
  • 150 gram haricots verts (Fairtrade, zakje 150 g)
  • 1 kleine broccoli, in kleine roosjes
  • 50 g notenmelange met cranberry’s
  • 1/2 bakje tuinkers

Ingrediënten