1. Home/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Ijstaart met granaatappel
« TERUG
Ijstaart met granaatappel

IJstaart met granaatappel

Volop het kerstdiner aan het voorbereiden? Vergeet het kerstdessert niet bij het doen van je kerstboodschappen. Het nagerecht is voor velen namelijk net zo belangrijk als het hoofdgerecht. En je mag best een beetje uitpakken met de kerst! Bijvoorbeeld met deze ijstaart met granaatappel. Een heerlijk kerstrecept voor het hele kerstgezelschap!

IJstaart met twist
Deze ijstaart met granaatappel is een goed recept voor de feestdagen. De granaatappel geeft een kleurrijke en smaakvolle twist aan deze ijstaart. En met dit kerstrecept heb je meteen een nagerecht op tafel staan voor acht personen. Super handig. Fijne feestdagen!

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Voor de bodem van de ijstaart, meng je de poedersuiker, amandelschaafsel, bloem en cacaopoeder fijn.
  3. Klop de eiwitten samen met de suiker op tot een luchtig mengsel. Spatel het poedermengsel door het eiwitmengsel tot een luchtig deeg. Smeer dit dun uit op bakpapier.
  4. Bak de bodem in ongeveer 6 minuten af en laat afkoelen. Zodra deze helemaal is afgekoeld gaat deze in de vriezer.
  5. De pâte à bombe is de basis voor een goede mousse/parfait. Voeg hiervoor de suiker bij het water en kook dit op tot 115°C.
  6. Klop ondertussen direct de eidooiers luchtig. Giet het suikerwater bij de eidooiers en draai dit koud.
  7. Voor de specerijenparfait verwarm je de 400 ml slagroom in een pan. Voeg het vanillestokje en de speculaaskruiden toe en laat meetrekken. Verwijder ze uit de room en voeg de geweekte gelatine toe.
  8. Klop de 120 ml slagroom lobbig. Spatel nu een helft van de specerijenroom door de pâte à bombe, gevolgd door de rest. Dit mengsel wordt toegevoegd aan de lobbig geslagen room.
  9. Haal de biscuit uit de vriezer en stort het specerijenparfaitmengsel over de biscuit en zet het in de vriezer voor tenminste 60 minuten.
  10. Breek een granaatappel open om gemakkelijk de pitjes eruit te kunnen halen. Voeg het sap van 1 citroen en een scheutje olijfolie toe. Meng de granaatappelvinaigrette goed door elkaar.
  11. Haal de ijstaart uit de vriezer en rasp chocolade over de ijstaart. Verdeel vervolgens ook de granaatappelvinaigrette over de ijstaart.
  12. Rasp citroen eroverheen en maak af met een paar takjes verse munt.

Deel:

Nagerecht

Ca. 20 minuten (+ 60 minuten wachttijd)

8 personen

Ingrediënten

Voor het chocolade/amandelbiscuit:
    • 150 g eiwit
    • 30 g suiker
    • 150 g amandelschaafsel
    • 150 g poedersuiker
    • 25 g bloem
    • 10 g cacaopoeder
Voor de specerijenparfait:
    • 120 ml slagroom
    • 400 ml slagroom
    • 1 vanillestokje
    • 1 el speculaaskruiden
    • 2 blaadjes gelatine
Voor de pâte à Bombe:
    • 300 gr pate a bombe
    • 175 gr eidooier
    • 350 gr suiker
    • 115 ml water
Voor de granaatappelvinaigrette:
  • ½ granaatappel
  • 1 citroen
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl poederduiker
Extra
  • Schaal
  • Keukenmachine of handmixer

Ingrediënten