1. Home/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Grenzeloos ontbijten: Indonesische nasi uduk, gekruide rijst met kokosmelk en omelet
« TERUG
Grenzeloos ontbijten: Indonesische nasi uduk, gekruide rijst met kokosmelk en omelet

Indonesische nasi uduk

gekruide rijst met kokosmelk en omelet

Dit heerlijke rijstgerecht uit Indonesië wordt gestoomd in kokos. Lekker om te serveren tijdens een brunch of als voorgerecht.

Bereiden

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Trek met een dunschiller een citroenschilletje van 5 cm lang en kook dit mee. Voeg ook de laurierblaadjes toe.
  2. Als er nog kookvocht op de rijst zit, giet dat dan af en laat de rijst uitlekken. Roer de santen en koriander erdoor.
  3. Klop de eieren met 2 el water los in een kom, voeg een snuf zout en peper toe. Verhit 2 el olie in een ruime koekenpan en bak een omelet van de eieren. Bak 2 minuten tot de bovenkant begint te stollen. Leg een groot bord op de pan, draai pan met bord om, laat de omelet terug de pan in glijden en bak de andere kant nog 2 minuten.
  4. Verhit 2 el olie in een koekenpan. Bak de tofu op hoog vuur goudbruin en krokant.
  5. Snijd de omelet in 8 punten en verdeel over 4 borden. Schep de rijst en tofu ernaast. Lekker met plakjes komkommer.

Tip:
Vries de kokoscrème die je niet gebruikt in. Lekker door pompoensoep of soep van zoete aardappel.

Deel:

Ontbijt

Ca. 25 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 250 g pandanrijst
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 100 g kokoscrème
  • 1 tl gemalen koriander
  • 4 eieren
  • 4 el plantaardige olie
  • 400 g tofu

Ingrediënten