1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Kip op blik
« TERUG
Kip op blik

Kip op blik

Dit wordt het klapstuk van jouw barbecueavond! Een kip op blik, in het Engels ook wel chicken on a can genoemd. Met onderstaand recept kun ook jij hiermee de blits maken bij vrienden en familie. Veel plezier!

Chicken on a beer can

  1. Meng de BBQ rub met de olie en smeer hier de kip rondom mee in.
  2. Was het bierblikje af met water en droog het af. Open het bierblikje, giet er een beetje uit en druk het blik in de buikholte van de kip. Dat is de opening tussen de poten van de kip.
  3. Zet de kip rechtop op het bierblik op een matig hete barbecue. Gebruik hier eventueel de Weber gevogelte standaard voor, zodat de kip niet omvalt. Sluit het deksel van de barbecue en gaar de kip in circa 1,5 uur.

Tip
Geef extra smaak aan het bier. Meng 3/4 van het bier met 2 uitgeperste teentjes knoflook, 1 theelepel chilipoeder, 1 eetlepel fijngehakte rozemarijn en de geraspte schil van 1 citroen. Giet het mengsel terug in het blik en volg verder het recept.

Deel:

Hoofdgerecht

Ca. 95 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 1 hele kip van ca. 1400 g (Beter Leven)
  • 1 zakje Santa Maria BBQ rub beer can chicken
  • 5 el olie
  • 1 blikje Heineken pils
Extra
  • Weber gevogelte standaard
  • Weber siliconenkwast

Ingrediënten

OOK INTERESSANT