
Kip op blik
4 pers.
ca. 95 min
Amerikaans
Ingrediënten
1 hele kip van ca. 1400 g (Beter Leven)
1 zakje Santa Maria BBQ rub beer can chicken
5 el olie
1 blikje Heineken pils
Extra: gevogelte standaard, siliconenkwast
Bereidingswijze
Meng de BBQ rub met de olie en smeer hier de kip rondom mee in.
Was het bierblikje af met water en droog het af. Open het bierblikje, giet er een beetje uit en druk het blik in de buikholte van de kip. Dat is de opening tussen de poten van de kip.
Zet de kip rechtop op het bierblik op een matig hete barbecue. Gebruik hier eventueel de Weber gevogelte standaard voor, zodat de kip niet omvalt. Sluit het deksel van de barbecue en gaar de kip in circa 1,5 uur.
Variatietip!
Geef extra smaak aan het bier. Meng 3/4 van het bier met 2 uitgeperste teentjes knoflook, 1 theelepel chilipoeder, 1 eetlepel fijngehakte rozemarijn en de geraspte schil van 1 citroen. Giet het mengsel terug in het blik volg verder het recept.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
625 kcal
Vetten
50 gram
Koolhydraten
2 gram
Eiwitten
40 gram