1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Knoflookgarnalen met zoete tomaatjes en basilicum
« TERUG
Knoflookgarnalen met zoete tomaatjes en basilicum

Knoflookgarnalen

met zoete tomaatjes en basilicum

Knoflookgarnalen is een populaire tapas. Maar ook tijdens de feestdagen misstaat deze lekkernij allerminst. De garnalen van PLUS (Lekker Gourmetten) zijn al in de knoflook gemarineerd. Dat scheelt dus weer wat ruimte in de keuken.

Met deze knoflookgarnalen maak je vast vrienden aan tafel. Je hoeft ze maar heel eventjes te bakken. Het hele recept staat in slechts 20 minuten op tafel. Het onderstaande recept is een gerechtje voor ongeveer 4 personen.

Bereiding
Verhit in een koekenpan de olijfolie. Schep de garnalen erdoor en bak deze 3 minuten. Voeg de tomaatjes toe en bak deze 3-4 minuten of tot de tomatensappen vrijkomen. Schenk de wijn erbij en verwarm nog 3 minuten. Neem de pan van het vuur en schep de basilicumblaadjes erdoor. Breng de garnalen op smaak met peper.

Even anders
Laat de garnalen afkoelen tot ze lauwwarm wijn en serveer ze op een groene bladsalade. Het bakvocht is meteen een heerlijke dressing!

Deel:

Dinnerbuffet

Ca. 20 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 3 bakjes garnalen knoflook (Lekker gourmetten)
  • 1 bak cherrytomaten (400 g), gehalveerd
  • 150 ml halfzoete witte wijn (flesje 250 ml)
  • handvol basilicumblaadjes

Ingrediënten

OOK INTERESSANT