1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Maak je eigen glühwein
« TERUG
Maak je eigen glühwein

Maak je eigen glühwein

Geen wintersport is compleet zonder glühwein. Maar een glaasje van de verwarmende wijn is ook op winterse dagen gewoon thuis, een fijne verwennerij. En makkelijk zelf te maken.

Zoals de naam al doet vermoeden: glühwein of ‘gloeiwijn’ is warme wijn, die gezoet en gekruid is. Rode glühwein is het meest bekend, maar zeker zo lekker is de variant van witte wijn. Niet alleen heerlijk met sinaasappel en traditionele kruiden zoals kruidnagel en kaneel. Varieer ook eens met ingrediënten als citroen, granaatappel, witte druiven, kardemom, gember en vanille.

Witte glühwein

  1. Houd 1 mandarijn apart. Snijd de andere mandarijn en sinaasappel met schil in dunne plakken.
  2. Prik de kruidnagels in een van de plakken en doe ze samen met de wijn, suiker, laurier en kaneel in een pan. Breng tegen de kook en laat 15 minuten trekken met een deksel op de pan. Draai het vuur uit en laat nog 15 minuten trekken.
  3. Zeef het fruit en de specerijen uit de wijn en warm voor het serveren op.
  4. Snijd de achtergehouden mandarijn met schil in dunne plakken en halveer de pakken. Decoreer de rand van vuurvaste glazen met plakjes mandarijn en serveer de witte glühwein erin.

Tip:
Ook lekker met een scheutje brandy

Deel:

Borrel

Ca. 30 minuten

6 personen

Ingrediënten

  • 2 mandarijnen, schoongeboend
  • 1 sinaasappel, schoongeboend
  • 5 kruidnagels
  • 1 fles zoete witte huiswijn
  • 50 g suiker
  • 1 laurierblaadje
  • 2 kaneelstokjes

Ingrediënten

OOK INTERESSANT