1. Home/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Mango-sinaasappelsoep
« TERUG
Mango-sinaasappelsoep

Mango-sinaasappelsoep

Soep wordt vaak gezien als een starter, maar kan ook als dessert zijn mannetje staan. Een zoete traktatie is deze mango-sinaasappelsoep. Deze fruitige soep is smakelijk voor jong en oud.

Bereiden
Dit supersnelle recept heb je in slechts vijftien minuten op tafel staan. Heel handig dus voor de feestdagen. En je gasten denken vast dat je uren in de keuken hebt gestaan, zo lekker is hij.

De soep
Pureer het vruchtvlees van de mango's met het sinaasappelsap, limoensap en de geraspte gember. Schep de mangosoep in kleine kommetjes of glaasjes. Garneer elk kommetje met een halve eetlepel Skyr, een framboosje en een snufje kaneelpoeder en je soep is klaar om te serveren. Twijfel je of de smaak van gember misschien te dominant zal zijn? Dan kun je de gember ook vervangen door een eetlepeltje gembersiroop.

Deel:

Dessert

Ca. 15 minuten

8 stuks

Ingrediënten

  • 2 rijpe mango's
  • 200 ml sinaasappelsap
  • 1 limoen uitgeperst
  • 1 cm verse gember geraspt
  • 4 el skyr naturel (IJslandse yoghurt)
  • 8 frambozen
  • kaneelpoeder
  • 8 kleine glaasjes

Ingrediënten