1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /MonChoutaart met Bastogne bodem
« TERUG
MonChoutaart met Bastogne bodem

MonChoutaart met Bastogne bodem

Dé traditionele MonChou taart!

Bereiden

  1. Laat de MonChou op kamertemperatuur komen. Vet tegelijkertijd de springvorm in met olie of boter en verkruimel het hele pak Bastognekoeken (eventueel met een deegroller).
  2. Smelt de roomboter in een pannetje en roer de verkruimelde Bastognekoeken er doorheen. Bedek vervolgens met dit mengsel de bodem van de springvorm en laat het in de koelkast koud worden.
  3. Mix de MonChou en de suiker door elkaar tot een luchtig mengsel. Mix in een andere kom de slagroom zonder suiker niet geheel stijf.
  4. Roer met een lepel de slagroom door het MonChoumengsel en strijk het over de bodem.
  5. Laat de taart ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast. Strijk de aardbeien- of kersenvulling erop na het snijden van de stukken. Dit geeft het mooiste resultaat.

Deel:

Traktatie

Ca. 150 minuten

12 personen

Ingrediënten

  • 4 x MonChou 100 grams verpakking
  • 1 pak Bastognekoeken
  • 100 gram Campina Botergoud roomboter
  • 150 gram basterdsuiker
  • 500 ml Campina slagroom
  • 2 blikken aardbeien- of kersenvlaaivulling
Extra
  • 1 springvorm (doorsnee 26cm)

Ingrediënten

OOK INTERESSANT