
Ovenkip met mandarijn en knolselderij
15 pers.
ca. 15 min
Hollands
Ingrediënten
1 hele kip (1.450 g, Beter Leven)
1 el ras el hanout
6 mandarijnen, schoongeboend en in plakjes gesneden
2½ el olijfolie
1 knolselderij (ca. 850 g), in blokjes
2 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
250 ml kippenbouillon (van een tablet)
1/2 bakje takjes tijm
2 el biologische munt, fijngesneden
EXTRA braadslede, aluminiumfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 220°C. Spoel de kip van binnen en van buiten met koud water en droog hem voorzichtig met keukenpapier. Wrijf de kip in met de ras el hanout en zout en peper naar smaak en doe een paar plakjes mandarijn in de buikholte.
Verhit de olie in de braadslede en braad de kip rondom bruin aan. Voeg de knolselderij, de knoflook en de mandarijn toe en bak kort mee. Schenk de kippenbouillon erbij en voeg de takjes tijm toe. Zet de braadslede 50-60 minuten in de oven.
Controleer na 40 minuten of de kip niet te donker wordt. Dek hem eventueel af met een stuk aluminiumfolie. Controleer de kip op gaarheid door in het dikke gedeelte van een poot een prikker of vork te steken. Er moet helder vocht uitkomen.
Serveer de kip met de knolselderij en de mandarijn op een mooie schaal en bestrooi met de munt. Snijd de kip aan tafel in stukken.
Variatietip!
Geef de schotel nog meer kleur door er granaatappelpitten over te strooien.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
625 kcal
Vetten
41 gram
Koolhydraten
18 gram
Eiwitten
42 gram