1. Home/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Ovenkip met mandarijn en knolselderij
« TERUG
Ovenkip met mandarijn en knolselderij

Ovenkip met mandarijn

en knolselderij

Altijd al een hele kip willen bereiden met kerst? Probeer dan onze ovenkip met mandarijn en knolselderij. Mocht je er met de stappen niet uitkomen hebben we ook nog een hele handige receptenvideo van 24Kitchen toegevoegd. Zo zet je in een handomdraai een feestmaal op tafel voor familie en vrienden!

Ovenkip met mandarijn en knolselderij

  1. Verwarm de oven voor tot 220°C.
  2. Spoel de kip van binnen en van buiten met koud water en dep droog met keukenpapier.
  3. Wrijf de kip in met de ras el hanout en zout en peper naar smaak en doe een paar plakjes mandarijn in de buikholte.
  4. Verhit de olie in de braadslede en braad de kip rondom bruin aan.
  5. Voeg de knolselderij, de knoflook en de mandarijn toe en bak kort mee.
  6. Schenk de kippenbouillon erbij en zet de braadslede 50-60 minuten in de oven.
  7. Controleer na 40 minuten of de kip niet te donker wordt.
  8. Dek eventueel af met een stuk aluminiumfolie.
  9. Controleer de kip op gaarheid door in het dikke gedeelte van een poot een prikker of vork te steken.
  10. Er moet helder vocht uit komen.
  11. Serveer de kip met de knolselderij en de mandarijn op een mooie schaal en bestrooi met de koriander en de munt.
  12. Snijd de kip aan tafel in stukken.

Tip

Lekker met couscous of tarly. Geef de schotel nog meer kleur door er granaatappelpitten over te strooien. Steek onder de huid van de kip een paar plakjes mandarijn en blaadjes koriander zo ziet de kip er nog feestelijker uit!

Wijntip

De Green Grüner Veltliner. Deze witte wijn is fruitig en aangenaam kruidig met een nuance van citrus. Erg lekker in combinatie met gevogelte.

Deel:

Hoofdgerecht

Ca. 15 min (+60 min in de oven)

4 personen

Ingrediënten

  • 1 hele kip (1.450 g, Beter Leven)
  • 1 el ras el hanout
  • 6 mandarijnen, schoongeboend en in plakjes gesneden
  • 2½ el olijfolie
  • 1 knolselderij (ca. 850 g), in blokjes
  • 250 ml kippenbouillon (van een tablet)
  • 1/2 bakje takjes tijm
  • 2 el biologische munt, fijngesneden

EXTRA

  • aluminiumfolie

Ingrediënten