1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Paasbrunch preiquiches
« TERUG
Paasbrunch preiquiches

Paasbrunch preiquiches

Ben je op zoek naar paasbrunch recepten? Dan mogen deze preiquiches niet ontbreken dit jaar. Lekker met gorgonzola, geitenkaas, prei en bieslook. Je bakt ze in een cupcaketray in 15 minuten gaar, eet smakelijk!

Paasbrunch recept preiquiches

Bereidingswijze piedeeg

  1. Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, het water, ei en een snufje zout met elkaar. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het circa 30 minuten rusten in de koelkast.
  2. Rol het deeg dun uit. Steek met de steker cirkels uit het deeg en verdeel over de cupcaketray. Prik met een vork gaatjes in het deeg.

Bereidingswijze vulling

  1. Verwarm de oven voor 180 ºC. Snijd de bieslook fijn. Halveer en was de prei en snijd fijn. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de prei circa 3 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en laat de prei even afkoelen.
  2. Verbrokkel de gorgonzola en de geitenkaas. Meng de eidooier met de prei, slagroom, bieslook, gorgonzola en de geitenkaas. Verdeel de vulling over de cupcaketray. Bak de quiches in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Tip

Het overgebleven piedeeg kun je gemakkelijk invriezen of maak er nog meer quiches van.

Deel:

Brunch

Ca. 40 minuten

12 porties

Ingrediënten piedeeg

  • 250 g bloem
  • 100 g roomboter
  • 80 ml water
  • 0.5 ei
  • 1 mespuntje zout

Ingrediënten vulling

  • 1 bos bieslook
  • 1 kleine prei
  • 1 klontje boter
  • 50 g gorgonzola
  • 50 g geitenkaas
  • 1 eidooier
  • 2 el slagroom
Extra
  • Kleine cupcaketray
  • Boter om in te vetten
  • Steker van 6 cm

Ingrediënten