Je gebruikt een verouderde browser
Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.
Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.
Peulvruchten zijn ontzettend populair. Ze staan niet voor niks steeds vaker op het menu. Zou dat komen doordat ze zo lekker en goedkoop zijn? Of omdat je er zo heerlijk mee kunt variëren?
Bonte verzameling
Peulvruchten is de verzamelnaam voor onder meer bruine bonen, kikkererwten en linzen. Minder bekend is dat ook sojabonen en kiemgroenten peulvruchten zijn. Sojabonen zijn de basis voor twee producten: tofu en tempeh. Een kiemgroente die je vast wel kent is taugé.
Vleesvervangers
Peulvruchten zijn rijk aan eiwitten. Als je minder of geen vlees wilt eten, zijn peulvruchten een prima alternatief. In plaats van vlees kun je dus gerust linzen, bruine bonen of bijvoorbeeld kapucijners serveren.
Hoe geef je gerechten met bonen extra smaak?
Witte bonen, bruine bonen en bijvoorbeeld kidneybonen krijgen meer smaak als je ze kookt in een groente- of kruidenbouillon. Eenmaal gekookt kun je ze iets extra’s geven met een dressing van olijfolie, fijngehakte knoflook, citroensap, fijngehakte peterselie of enkele draadjes saffraan.
Te ingewikkeld? Kruid zulke bonen dan subtiel met bonenkruid. Geef ze een mediterraan accent met oregano, rozemarijn of tijm of pep ze flink op met cayennepeper of chilipoeder.
Verse muntblaadjes combineren uitstekend met kikkererwten, witte bonen en doperwten. Tuinbonen doen het ook goed met verse munt en met fijngehakte salie of koriander.
Romige risotto met kikkererwten
Hoofdgerecht
Ca. 20 minuten
4 personen
Ingrediënten
Producten uit dit recept
OOK INTERESSANT