Je gebruikt een verouderde browser
Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.
Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.
Natuurlijk mag een heerlijk groentegerecht niet ontbreken. Deze plaattaart zet groene groente in de hoofdrol. Het gerecht is eenvoudig te bereiden en makkelijk te combineren met andere gerechten. Kortom: een must op de kersttafel.
Dit gerecht met tomaat, groene paprika en spinazie straalt, dankzij de kleuren, één en al kerst uit. Daarom is deze plaattaart een eyecatcher op tafel.
Plaattaart maken
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het bladerdeeg met bakpapier op de bakplaat uit. Breng een ruime pan met water en zout aan de kook. Kook de spinazie en de helft van de rucola 1 minuut tot de groente is geslonken. Giet af en laat goed uitlekken. Druk het resterende kookvocht er met een lepel uit.
Verdeel de bladgroenten over het bladerdeeg. Verdeel hier vervolgens de tomaatjes, paprika en mozzarella over. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Bak de plaattaart in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Snijd de plaattaart in gelijke stukjes op een mooie houten plank. Laat de stukjes naast elkaar liggen en leg er een taartschep naast. Strooi de resterende rucola eroverheen. Geef de taart iets meer pit door stukjes gorgonzola dolce over de taart te strooien.
Deel:
Hoofdgerecht
Ca. 50 minuten
4 personen
Ingrediënten
Ingrediënten
OOK INTERESSANT