Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.
Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.
Rabarber is een veelzijdige groente. Lekker als compote bij licht vlees zoals eend of varkensvlees. Ook in toetjes of gebak kun je met rabarber veel kanten op. De fris zure smaak past bijvoorbeeld perfect bij de eerste zoete aardbeien van het seizoen.
1. Verwarm de oven voor tot 220°C. Maak de rabarber schoon. Snijd het onderste harde stuk en restblad eraf. Schil de stengels dun met een dunschiller. Snijd in stukken van 6 cm. Verdeel de rabarber over de bakplaat. Strooi er de suiker over en besprenkel met de olijfolie.
2. Rooster de rabarber in de voorverwarmde oven in 25 minuten zacht en zoet. Rooster intussen in een koekenpan de pecannoten tot ze geuren. Schep de honing erdoor en bak nog 1 minuut tot de honing aan de noten plakt en gekarameliseerd is. Schud de noten op een snijplank met bakpapier. Laat ze afkoelen en hak grof.
3. Verdeel de warme rabarber over 4 borden. Schep er een bol ijs bij en bestrooi met de honing-pecannoten.
Tip: Vervang de pecannoten door hazel- of walnoten.
Deel:
Nagerecht
Ca. 35 minuten
4 personen
Ingrediënten
Producten uit dit artikel
OOK INTERESSANT