
Rabarber met honing-pecannoten en ijs
4 pers.
ca. 60 min
Hollands
Ingrediënten
300 g rabarber
3 el suiker
1 el olijfolie
50 g pecannoten
1-2 tl vloeibare honing
4 bollen slagroomijs
bakplaat
bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 220ºC. Maak de rabarber schoon. Snijd het onderste harde stuk en restblad eraf. Schil de stengels dun met een dunschiller. Snijd in stukken van 6 cm. Verdeel de rabarber over de bakplaat. Strooi er de suiker over en besprenkel met de olijfolie.
Rooster de rabarber in de voorverwarmde oven in 25 minuten zacht en zoet. Rooster intussen in een koekenpan de pecannoten tot ze geuren. Schep de honing erdoor en bak nog 1 minuut tot de honing aan de noten plakt en gekarameliseerd is. Schud de noten op een snijplank met bakpapier. Laat ze afkoelen en hak grof.
Verdeel de warme rabarber over 4 borden. Schep er een bol ijs bij en bestrooi met de honing-pecannoten.
Variatietip!
Vervang de pecannoten door hazel- of walnoten.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
280 kcal
Vetten
18 gram
Koolhydraten
24 gram
Eiwitten
3 gram