Je gebruikt een verouderde browser
Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.
Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.
Wil je het kerstbuffet een Italiaans tintje geven? Dan mag een goede pasta niet ontbreken. Deze raviolini met provolone kaas en kruidenolie is een feest op tafel.
Liefhebbers van pasta komen met deze raviolini prima aan hun trekken. Het recept staat binnen een kwartier op tafel. Snel en lekker dus. En de kruidenolie? Die maak je natuurlijk zelf.
Kruidenolie maken
Roer 3 eetlepels fijngehakte peterselie en 2 eetlepels fijngehakte bieslook met 1 teen geperste knoflook en 50 ml extra vierge olijfolie door elkaar. Breng de kruidenolie op smaak met zout en peper.
Pasta bereiden
Kook 250 gram raviolini met provolone en basilicum volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim kokend water met zout beetgaar. Giet de pasta af en verdeel over kleine kommetjes. Schep de kruidenolie eroverheen. Scheur 75 gram parmaham (Crudi met kroon) in slierten en leg ze krullend op de pasta. Strooi 40 gram Parrano-snippers over de pasta. Bestrooi met grofgesneden bieslook en je gerecht is klaar.
Deel:
Bijgerecht
Ca. 15 minuten
4 personen
Ingrediënten
Ingrediënten
OOK INTERESSANT