1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Ricotta citrus pancakes
« TERUG
Ricotta citrus pancakes

Ricotta citrus pancakes

Pancakes, een feestelijk ontbijt. De citrus en ricotta geven een frisse én tegelijkertijd romige smaak aan de pannenkoek. Dit maakt dit recept voor pannenkoeken net even anders. En dit is ook nog eens een super leuk recept voor kinderen! Voor iedereen iets lekkers op tafel. Wat wil je nog meer?

Ricotta citrus pancakes

  1. Splits de eieren en rasp de schil van de mandarijn.
  2. Meng de eierdooiers, ricotta, suiker en karnemelk door elkaar.
  3. Roer in een andere kom het meel, de bakpoeder, baking soda en schil door elkaar.
  4. Klop de eiwitten met het zout stijf.
  5. Doe de droge ingrediënten bij de natte en roer door elkaar. Spatel als laatste de eiwitten erdoor.
  6. Smelt de boter.
  7. Verwarm een pan met anti-aanbaklaag op het vuur. Beboter de pan met de gesmolten boter gelijkmatig met een kwastje of keukenpapiertje.
  8. Bak de pancakes ongeveer 2 1/2 minuut aan iedere kant.

Deel:

Ontbijt

Ca. 45 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 250 g ricotta
  • 3 el suiker
  • 360 ml karnemelk
  • 1 mandarijn
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl baking soda
  • 0.5 tl bakpoeder
  • 0.5 tl zout
  • 2 el boter
  • Maple syrup
  • Griekse yoghurt

Ingrediënten

OOK INTERESSANT