1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Romige soep van aardappel en doperwtjes met gerookte zalmtartaar
« TERUG
Romige soep van aardappel en doperwtjes met gerookte zalm tartaar

Romige soep

van aardappel en doperwtjes met gerookte zalm tartaar

Wil je goed voor de dag komen met je diner? Begin dan met dit heerlijke voorgerecht. Een zalmtartaartje geserveerd met een romige aardappelsoep met doperwtjes.

Bereiden
1. Kook de aardappelen in de bouillon in ca. 15 minuten gaar. Kook na 10 minuten de doperwten mee.

2. Pureer de soep. Meng de room erdoor.

3. Hak de zalm fijn. Vul een klein kopje met ¼ van de zalm. Druk stevig aan. Draai het kopje om boven het midden van een soepbord. Zorg dat het rechtop blijft staan.

4. Giet de soep voorzichtig in het bord langs de zalm. Versier de soep met dille en de citroenrasp.

Deel:

Voorgerecht

Ca. 30 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 300 g kruimige aardappelen, geschild
  • 1½ liter kippenbouillon, van tablet
  • 200 g doperwten, vriezer
  • 100 ml room
  • 150 g PLUS Gerookte Noorse zalm
  • Een paar takjes verse dille
  • 1 citroen, gewassen en geraspt

Ingrediënten