1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Salade van gerookte Noorse zalm
« TERUG
Salade van gerookte Noorse zalm

Salade van gerookte Noorse zalm

Zalm en avocado is een heerlijke combinatie. En met de gerookte zalm van PLUS Moment haal je een pareltje in huis. De zalm draagt het ASC keurmerk voor gekweekte vis. Hij is dus niet alleen erg lekker, maar ook verantwoord gekweekt.

Kleine glaasjes met een vrolijk gekleurde salade doen het altijd goed op de buffettafel. Deze salade met gerookte zalm, avocado en limoen staat binnen een half uur op tafel. Lekker, snel en makkelijk dus.

Bereiding
Pers een 1/2 limoen boven een kommetje uit. Schep de uienringen erdoor en laat ze 5 minuten marineren. Snijd de avocado’s in plakjes en verdeel over een grote schaal. Leg de plakjes zalm er losjes overheen. Schep de kikkererwten met koriander en olie door elkaar. Pers de resterende limoen erboven uit. Breng op smaak met zout en peper. Schep de kikkererwten over de zalm. Verdeel de tomaatjes erover en de uienringen.

Serveertip
Besprenkel de mini-salades, voor liefhebbers van pit, met olijfolie extra vierge en fijngehakte rode pepers. Je kunt dit ook bij een aantal salades doen. Dan kan de gast zelf kiezen.

Deel:

Dinerbuffet

Ca. 25 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 1 limoen
  • 2 kleine rode uien, in dunne ringen
  • 2 avocado’s, schoongemaakt
  • 200 g Noorse gerookte zalm (PLUS Moment)
  • ca. 200 g kikkererwten, afgespoeld
  • 1 bakje koriander (20 g), grof gesneden
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 10 zoete tros­tomaatjes, in vieren
EXTRA
  • grote schaal

Ingrediënten

OOK INTERESSANT