Je gebruikt een verouderde browser
Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.
Producten
Verse maaltijdpakketten en soeppakketten
Alle Verse maaltijdpakketten en soeppakkettenWild, haas, konijn, kalf, lam
Alle Wild, haas, konijn, kalf, lamZachte broodjes, bolletjes
Alle Zachte broodjes, bolletjesBroodbeleg zoet en hartig
Alle Broodbeleg zoet en hartigCrackers, knackebrod, roggebrood, rijstwafels
Alle Crackers, knackebrod, roggebrood, rijstwafelsKoffie, koffiemelk, suiker
Alle Koffie, koffiemelk, suikerPastasaus, tomatenpuree
Alle Pastasaus, tomatenpureeMaaltijdpakketten, mixen, sauzen
Alle Maaltijdpakketten, mixen, sauzenGroenteconserven, vruchtenconserven
Alle Groenteconserven, vruchtenconservenVleesconserven, visconserven
Alle Vleesconserven, visconservenSnacksaus, mayonaise
Alle Snacksaus, mayonaiseGroentesaus, vleessaus, vissaus
Alle Groentesaus, vleessaus, vissausSlasaus, sladressing, slaversierders
Alle Slasaus, sladressing, slaversierdersKauwgom, pepermunt, keelsnoepjes
Alle Kauwgom, pepermunt, keelsnoepjesNatuurlijke, biologische voeding
Alle Natuurlijke, biologische voedingToiletpapier, keukenpapier, tissues
Alle Toiletpapier, keukenpapier, tissuesKaarsen, lucifers, aanstekers, brandbare stoffen
Alle Kaarsen, lucifers, aanstekers, brandbare stoffenVernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.
Salsa is het Spaanse en Italiaanse woord voor ‘saus’. Hiermee worden voornamelijk pittige sauzen bedoeld uit de Latijns-Amerikaanse keuken. Leuk om zelf te maken en lekker om in te dippen!
Mexicaanse salsa
Snijd de trostomaten zonder zaadjes in blokjes. Pers 2 limoenen voor het sap. Snipper vervolgens 2 rode uien en snijd de 2 rode pepers, zonder zaadjes, in stukjes. Hak 3 teentjes knoflook fijn eveneens als de koriander. Meng alle ingrediënten voor de salsa en breng op smaak met zout.
Guacamole
Ontvel de tomaat en snijd deze in stukjes. Snipper de ui. Pers ½ citroen of ½ limoen. Schil de avocado. Hak de verse koriander fijn. Schep het vruchtvlees uit de avocado en pureer in een vijzel met fijngehakte rode peper, knoflook, limoensap, zout en peper. Meng de ingrediënten voor de guacamole en zet deze koel weg tot aan gebruik.
Salsa Verde (groene salsa)
Hak wat groene kruiden, bijvoorbeeld basilicum, peterselie en munt. Pers 2 teentjes knoflook en gebruik 1 eetlepel citroensap of witte wijnazijn samen met 1 theelepel mosterd. Pureer alle ingrediënten samen op de olijfolie na. Klop de olie er in gedeelten door.
Griekse salsa
Schil 2 avocado’s en snijd deze in blokjes. Snijd 4 tomaten in kleine blokjes. Snijd de zwarte olijven, zonder pit, in plakjes. Snipper 2 rode uien. Snijd de feta in blokjes. Hak de peterselie plat en pers 2 citroenen. Schep de avocadoblokjes met de tomaten, olijven, ui en feta door elkaar. Meng de peterselie met de olijfolie en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper en schep de dressing door het avocadomengsel. Lekker bij brood, kip of vlees. Variatie: voeg voor een kruidige dressing 1 theelepel gyroskruiden toe aan de olijfolie.
Marokkaanse salsa
Snijd de sjalotjes in smalle ringen. Hak een teentje knoflook fijn. Laat het blik kikkererwten uitlekken en spoel ze af. Hak de verse koriander fijn. Verhit de olie en fruit hierin 2-3 minuten zachtjes de sjalot, knoflook en komijn tot de sjalot en knoflook zacht zijn maar niet gekleurd. Meng de kikkererwten, koriander, munt en het citroensap erdoor. Breng de salsa op smaak met zout en peper en serveer bij kip of een salade. Variatie: spatel 4 eetlepels Griekse yoghurt door de salsa en serveer eens op een pitabroodje.
Amerikaanse salsa
Snijd de watermeloen (400 gram) in kleine blokjes. Halveer de rode ui en snijd deze in smalle ringen. Hak de munt, bieslook of lente-/bosui, en rode peper, zonder zaadjes, fijn. Snijd de komkommer in de lengte door en verwijder de zaadjes met een spitse lepel. Snijd de komkommer in plakjes of blokjes. Meng met de watermeloen, ui, munt, bieslook, rode peper, knoflook en limoensap. Breng op smaak met zout en peper. Koel de salsa en serveer bij vis of kip. Variatie: nog kleurrijker wordt de salsa met 100 gram mais.
Deel:
Ingrediënten
Ingrediënten
Ingrediënten
Ingrediënten
Ingrediënten
Ingrediënten
Producten uit dit artikel
OOK INTERESSANT