1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Spareribs met spinazie raita
« TERUG
Spareribs met spinazie raita

Bbq spareribs

Spareribs van de bbq met spinazie raita

Bij een goede barbecue kunnen bbq spareribs niet ontbreken. En met de kant-en-klare spareribs van PLUS ben je ook nog eens zo klaar. Ze zijn al gemarineerd en voorgegaard, dus je hoeft ze alleen maar op de BBQ te leggen. Gril spareribs op de bbq zo'n 10-12 minuten en keer ze af en toe. Ze zijn bovendien vacuümverpakt en daardoor langer houdbaar in de koelkast.

Bereiden

  1. Roerbak de spinazie en dille in een hapjespan totdat de groenten geslonken zijn. Laat uitlekken in een zeef, druk het vocht eruit en hak fijn met een scherp mes.
  2. Roer, voor de raita, de yoghurt door de uitgelekte groenten. Breng op smaak met komijnpoeder, peper en eventueel zout.
  3. Halveer de spareribs en gril ze 10 tot 12 minuten op de barbecue. Keer regelmatig.
  4. Verwarm het brood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het brood in stukken en serveer samen met de raita bij de sparebibs Lekker met een groene salade.

Tip: Maak van de resterende spinazie een frisse groene salade.

Deel:

Hoofdgerecht

Ca. 25 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 100 g spinazie (300 g)
  • 1 bakje dille, geplukt (20 g)
  • 200 ml volle yoghurt
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 pakken spareribs Indisch (à 575 g, PLUS)
  • 1 naanbrood knoflook-koriander

Ingrediënten