Ga naar hoofdinhoud
  • Voor 23:55 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 1300 Laagblijvers
  • PLUS Express: over 2 uur op jouw adres
  • Folder
  • Klantenservice
0.00
0
0
Menu
Producten
Aanbiedingen
BBQ assortiment
Aardappelen, groente, fruit
Verse kant-en-klaarmaaltijden
Vlees, kip, vis, vega
Kaas, vleeswaren, tapas
Zuivel, eieren, boter
Brood, gebak, bakproducten
Ontbijtgranen, broodbeleg, tussendoor
Frisdrank, sappen, koffie, thee
Wijn, bier, sterke drank
Pasta, rijst, internationale keuken
Soepen, conserven, sauzen, smaakmakers
Snoep, koek, chocolade, chips, noten
Diepvries
Baby, drogisterij
Bewuste voeding
Huishouden
Koken, non-food, service
Huisdier
Aanbiedingen
Recepten
Goed eten
InspiratiePLUS magazine
Spaaracties
Zakelijk
Winkels
Meer
Goed eten
InspiratieWijnkiezerPLUS magazine
SpaaractiesZakelijkWinkelsTaartenshopBloemenshopWijnshopBoodschappenlijstjes
Kies jouw winkel
Tulband met cranberrycompote en karamelsaus

Tulband met cranberrycompote en karamelsaus

8 pers.
ca. 60 min
Hollands

Ingrediënten

Voor de Tulband: 30 g krenten
100 g rozijnen
110 g bloem
20 g maïszetmeel (maizena)
1 mespuntje zout
100 gr koude boter
1 el boter
6 eidooiers
120 gr suiker
5 eiwitten
rasp van ½ citroen
Voor de gezouten karamel: 150 gr witte basterdsuiker
200 ml slagroom
snufje zout
Voor de cranberrycompote: 250 gr cranberry’s (diepvries of vers)
75 ml rode wijn
50 ml sinaasappelsap
50 gr rietsuiker
EXTRA: fijne rasp, tulband van 20 cm doorsnede

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175°C.
Wel de krenten en rozijnen circa 10 minuten in lauw water.
Zeef de bloem met het maïszetmeel en een mespuntje zout.
Snijd de boter in zeer kleine dobbelsteentjes van 5 millimeter en meng door de bloem.
Doe de bloem met de boter in een kom en zet even in de koelkast.
Klop de eiwitten op en voeg beetje bij beetje de suiker toe.
Klop de eidooiers met citroenrasp en de helft van de suiker tot het lichter van kleur is.
Spatel de eidooiers door het eiwitschuim en voeg het bloemmengsel toe.
Spatel als laatste de gewelde rozijnen erdoor.
Vet de tulband in en bestuif met bloem, schep het beslag erin en bak de tulband in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Doe de cranberries in een pan en voeg daar de rietsuiker aan toe.
Giet er vervolgens de sinaasappelsap en rode wijn bij.
Zeef je de cranberries. Bewaar het sap om de tulband mee in te kwasten.
Zet voor de karamelsaus de pan op het vuur en voeg geleidelijk de witte basterdsuiker toe.
Als de suiker goed is opgelost gaat de slagroom er beetje bij beetje bij.
Breng op smaak met zout.
Snijd de tulband doormidden en haal het dakje eraf.
Kwast de tulband in met het cranberrysap en vul vervolgens met compote.
Leg hierna het dakje weer op de tulband.
Giet voorzichtig de warme karamelsaus over de tulband.
Deel het op:

Voedingswaarden

Per portie
Calorieën
465 kcal
Meer recepten in de categorie
Vegetarisch
Wijzig moment
Producten niet beschikbaar
Helaas is dit product niet beschikbaar bij . Het wordt verwijderd uit je winkelwagentje. Kies een alternatief product of selecteer een andere supermarkt om dit product te bestellen.
Niet beschikbare product in geselecteerde winkel:
Andere winkel kiezen
Producten toevoegen
Je hebt nog producten in je winkelwagen. Je kunt deze producten toevoegen aan de bestelling die je gaat wijzigen.
Niet toevoegen

PLUS Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen, acties, inspiratie en persoonlijke aanbevelingen gem. 2x per week in je inbox
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt nu een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Niet ontvangen? Check je spamfolder.

Download de gratis app

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Nieuwbouw distributiecentrum Deventer
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Nieuwbouw distributiecentrum Deventer
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Nieuwbouw distributiecentrum Deventer
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS
Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop
Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren
PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Algemene voorwaarden
Privacy statement
Actievoorwaarden
Cookie informatie
BELANGRIJKE VEILIGHEIDSWAARSCHUWING PLUS roept de PLUS Garnalen in knoflookmarinade terug.
Belangrijke veiligheidswaarschuwing: HAK roept uit voorzorg spinazie en boerenkool terug

De cookies van PLUS

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën, zodat wij en derden jouw gedrag op onze website(s), maar ook daarbuiten kunnen volgen, ook wanneer je doorklikt vanuit onze e-mails en nieuwsbrieven. Verder kunnen wij versleutelde persoonsgegevens delen (zoals een e-mailadres en aankoopgegevens) met derde partijen zoals onze advertentiepartners om je gepersonaliseerde advertenties te laten zien op onze website(s), maar ook daarbuiten. Ook kunnen wij jouw gegevens gebruiken om analyses uit te voeren zoals het meten van de effectiviteit van onze advertenties. Als je alle cookies accepteert, dan ga je akkoord dat wij jouw gegevens (versleuteld) kunnen delen met derden. Via cookievoorkeuren kun je ook zelf instellen welke cookies we plaatsen en je toestemming wijzigen of intrekken. Lees meer in ons cookiebeleid en privacy statement.
Zelf instellen