1. Home/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Zelf marinades maken
« TERUG

Zelf marinades maken

Geef je stukje vlees of vis net dat beetje extra smaak door gebruik te maken van een marinade. Dit is een mengsel van kruiden en wordt vaak aangemaakt met een scheutje olijfolie, honing of soja saus. Door het toevoegen van de laatstgenoemde ingrediënten verspreidt de marinade zich beter rondom het vlees en kunnen de smaken nog dieper intrekken.

Maar hoe maak je nu een marinade? Voor de één is dit gesneden koek, maar de ander weet niet waar die moet beginnen. Is dit laatste het geval? Of ben je gewoon benieuwd hoe je een biefstukmarinade maakt? Bekijk dan deze handige instructievideo. Eetsmakelijk!

Smokey BBQ marinade (lekker in combinatie met biefstuk)

  1. Meng de kruidenmix samen met de olie en het water in een kom en voeg de biefstukjes toe. Meng goed zodat al het vlees bedekt is met de marinade.
  2. Bedek de kom en laat het vlees minimaal 1 uur marineren in de koelkast en zet het gemarineerde vlees een nacht in de koelkast voor het beste resultaat.
  3. Plaats de biefstukjes op de barbecue en gril ze in 5 minuten rondom gaar en bruin.

Let op: laat voor gebruik de barbecue goed op temperatuur komen.

Tip
Vervang de biefstuk door 3 aubergines. Was en snijd deze in gelijke plakken en marineer de plakken minimaal 1 uur in de marinade. Gril de aubergines in 6-8 minuten gaar op de barbecue.

Hoofdgerecht

Ca. 10 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 1 zakje Silvo Grill Mates Classic BBQ Marinade
  • 50 ml olijfolie
  • 25 ml water
  • 4 Blonde d’aquitaine biefstuk

Ingrediënten

Oosterse marinade

Oosterse marinade (lekker in combinatie met speklapjes)

  1. Pel en pers het teentje knoflook. Plaats de speklapjes in een zip-zakje, voeg de oestersaus, de soja saus, het limoensap, de knoflook en de olijfolie toe en zip-lock het zakje. Schud het dichte zakje zodat de marinade goed over het vlees wordt verdeeld. Marineer het vlees vervolgens een nacht in de koelkast.
  2. Plaats de speklapjes op de barbecue en gril ze in 8-10 minuten rondom gaar en krokant. Let op: door het vet uit het vlees kunnen de kooltjes extra gaan vlammen. Keer de speklapjes regelmatig en zorg ervoor dat ze niet aanbranden.

Let op: laat voor gebruik de barbecue goed op temperatuur komen.

Deel:

Hoofdgerecht

Ca. 15 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 2 el oestersaus
  • 2 el soja saus
  • 1 el limoensap
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 4 speklapjes

Ingrediënten