Canderel biedt een caloriearm alternatief voor suiker, met de beste smaak voor al je zoete verlangens. Met de zoete smaak van Canderel kan je de hele wereld aan. Zonder je druk te maken over je gezondheid of lijn. Canderel bevat amper calorieën, heeft nauwelijks invloed op je bloedsuikerspiegel en is heel wat vriendelijker voor je tanden dan suiker. Volop genieten, zonder concessies.

Canderel – zo zoet kan het leven zijn!

Choco Mousse
Ingrediënten
6 porties | 15 min |345 Kcal
1 blad gelatine
50g pure chocola (meer dan 70% cacaco), in kleine stukjes
4 kardemom, geplet en ontdaan van de pitjes
1tl vanille extract
Schil van 1 sinaasappel en sap van een ½ sinaasappel + extra schil voor de decoratie.
Eiwit van 2 eieren
1 tl Canderel Green Crunchy
125g kwark
100g crème fraiche (light)
1tl cacao poeder voor decoratie
Bereidingswijze
Leg het gelatine blad in koud water en laat het rusten om zacht te worden. Doe de stukjes chocola in een warmte bestendige kom en zet deze op een pan met zacht kokend water. De kom mag het water niet aanraken (au bain-marie). Roer regelmatig door totdat het chocola gesmolten is. Haal de kom van de pan en roer de kardemom, vanille, sinaasappelschil, sap en voeg 2 theelepels warm water toe. Roer totdat alles is opgenomen, laat het afkoelen voordat je de kwark en crème fraiche erdoor roert. Knijp het gelatine blad uit en voeg toe, roer totdat alles is opgenomen.
In een andere (vetvrij) kom klop je het eiwit stijf totdat deze witte pieken vertoont en voeg dan Canderel Green Crunchy toe. Roer nogmaals totdat het ‘dik’ geworden is.
Voeg het stijf geworden eiwit toe aan het chocolade mengsel. Roer deze er subtiel doorheen zodat het luchtig blijft.
Presenteer je mouse in een mooi glas ( dat je enkele uren daarvoor in de vriezer hebt gelegd). Strooi de cacao poeder en sinaasappel schil er over.
Tip… versier je mousse met bosbessen of frambozen.