
Affogato met verse slagroom, pure chocolade en krokante pinda's
dessert
4 pers.
ca. 5 min
15.70 voor 4 pers.
Ingrediënten
100 gram PLUS chocoladereep
125 ml Slagroom
1 eetlepel Kristalsuiker
2 eetlepel Pinda
1 stuk Magnum pint
4 kopjes L'or espresso
Bereidingswijze
1. Leg de chocoladereep met de gladde kant omhoog op een plank voor je, met de korte kant naar je toe. Zet een koksmes op de achterkant van de chocoladereep en trek voorzichtig over de reep naar je toe, zodat er chocoladekrullen ontstaan.
2. Klop de slagroom samen met de suiker luchtig. Hak de pinda's fijn. Zet 4 espresso's.
3. Verdeel vier bollen ijs over schaaltjes of kopjes en giet er de hete koffie over. Top met een lepel slagroom, de chocoladekrullen en de fijngehakte pinda's.
Meer recepten in de categorie