Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Amandel-kokoskoekjes

Amandel-kokoskoekjes

Ingrediënten

  • 150 g biologische roomboter, plus extra voor het invetten
  • 35 g honing
  • 2 eieren
  • 1 vanillestokje
  • 150 g geraspte kokos
  • 150 g amandelmeel (eventueel zelf malen)
  • 1 tl bakpoeder
Amandel-kokoskoekjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Tussendoor
Recipes/Time Ca. 32 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Meng in een kom de honing door de boter en voeg 1 ei toe. Dit kan met de hand of handmixer.
  2. Blijf mengen tot het één geheel is.
  3. Snijd het vanillestokje overlangs open en schraap het merg eruit. Kneed een deeg van de geraspte kokos, amandelmeel, bakpoeder, het merg van de vanille en het botermengsel.
  4. Blijf het deeg kneden tot het één geheel is en je een bal kan vormen; voeg wat extra losgeklopt ei toe als het te droog is.
  5. Maak een bal, verpak hem in huishoudfolie en leg hem 1 uur in de koelkast.
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  7. Vet een ovenplaat in met roomboter of gebruik bakpapier. Maak 20 balletjes van het deeg en druk ze plat op de ovenplaat.
  8. Bak de vanille-kokosbiscuitjes in 10 minuten lichtbruin en laat ze afkoelen.
  9. Tip: Voeg 2 eetlepels fijngehakte rozijnen toe aan het deeg. Gebruik dan iets minder honing.