
Amandel-kokoskoekjes
4 pers.
ca. 32 min
Hollands
Ingrediënten
150 g biologische roomboter, plus extra voor het invetten
35 g honing
2 eieren
1 vanillestokje
150 g geraspte kokos
150 g amandelmeel (eventueel zelf malen)
1 tl bakpoeder
Bereidingswijze
Meng in een kom de honing door de boter en voeg 1 ei toe. Dit kan met de hand of handmixer.
Blijf mengen tot het één geheel is.
Snijd het vanillestokje overlangs open en schraap het merg eruit. Kneed een deeg van de geraspte kokos, amandelmeel, bakpoeder, het merg van de vanille en het botermengsel.
Blijf het deeg kneden tot het één geheel is en je een bal kan vormen; voeg wat extra losgeklopt ei toe als het te droog is.
Maak een bal, verpak hem in huishoudfolie en leg hem 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet een ovenplaat in met roomboter of gebruik bakpapier. Maak 20 balletjes van het deeg en druk ze plat op de ovenplaat.
Bak de vanille-kokosbiscuitjes in 10 minuten lichtbruin en laat ze afkoelen.
Tip: Voeg 2 eetlepels fijngehakte rozijnen toe aan het deeg. Gebruik dan iets minder honing.