Boerenkoolpannenkoekjes met varkensfilet - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Boerenkoolpannenkoekjes met varkensfilet

Boerenkoolpannenkoekjes met varkensfilet

Boerenkoolpannenkoekjes met varkensfilet product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 gram aardappelen geschild
  • 600 gram boerenkool fijngesneden
  • 8 eetlepel bloem
  • 3 eieren geklutst
  • 2 eiwitten losgeklopt
  • 125 milliliter demi crème fraîche
  • 300 milliliter melk
  • 100 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 4 varkensfiletlapjes
Bereiden
Kook de aardappelen met zout in 20 minuten gaar. Kook de boerenkool met zout in 15-20 minuten gaar. Giet de aardappelen en kool af en laat de kool goed uitlekken. Stamp de aardappelen fijn en meng de kool erdoor. Meng de bloem, eieren, eiwitten, crème fraîche, melk en wat peper erdoor tot een stevig beslag. Verwarm de oven voor op 120°C. Bak in een koekenpan pannenkoekjes van 10-12 cm circa 3-4 minuten per kant. Houd de pannenkoekjes warm in de oven. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak 5 minuten per kant. Serveer ze bij de boerenkoolpannenkoekjes.

Voedingswaarde

eiwit
58 g
koolhydraten
51 g
vet
45 g
Kcal
855