
Boerenkoolstamppot met feta en pecannoten
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 kg zoete aardappelen
500 gram boerenkool
2 eetlepels honing
70 gram pecannoten
1 teentje knoflook
1 stuk ui
4 takjes verse tijm
2 eetlepels kwark
100 gram feta
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Schil de zoete aardappelen en snijd in stukjes. Rits de blaadjes tijm van de takjes. Hak de pecannoten grof en verkruimel de fetakaas.
2. Breng een pan met water aan de kook, kook de zoete aardappelen 15 minuten, giet af en laat 5 minuten droog stomen in de pan.
3. Verhit een pan en rooster de pecannoten kort, voeg de honing en de helft van de tijm toe en laat op laag vuur 10 minuten karamelliseren.
4. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook samen met de ui. Voeg de boerenkool en de resterende tijm toe en roerbak 5 minuten.
5. Voeg 2 eetlepels kwark aan de zoete aardappels toe en stamp met behulp van een pureestamper fijn. Meng de boerenkool erdoor.
6. Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de feta en de gekaramelliseerde pecannoten.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2147 Kj
Calorieën
512 kcal
Vetten
20 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
67 gram
Waarvan suikers
18 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
16 gram
Meer recepten in de categorie