Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Boerenkoolstamppot met feta en pecannoten

Boerenkoolstamppot met feta en pecannoten

Ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappelen
  • 500 gram boerenkool
  • 2 eetlepels honing
  • 70 gram pecannoten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuk ui
  • 4 takjes verse tijm
  • 2 eetlepels kwark
  • 100 gram feta
Boerenkoolstamppot met feta en pecannoten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Schil de zoete aardappelen en snijd in stukjes. Rits de blaadjes tijm van de takjes. Hak de pecannoten grof en verkruimel de fetakaas.
  2. 2. Breng een pan met water aan de kook, kook de zoete aardappelen 15 minuten, giet af en laat 5 minuten droog stomen in de pan.
  3. 3. Verhit een pan en rooster de pecannoten kort, voeg de honing en de helft van de tijm toe en laat op laag vuur 10 minuten karamelliseren.
  4. 4. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook samen met de ui. Voeg de boerenkool en de resterende tijm toe en roerbak 5 minuten.
  5. 5. Voeg 2 eetlepels kwark aan de zoete aardappels toe en stamp met behulp van een pureestamper fijn. Meng de boerenkool erdoor.
  6. 6. Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de feta en de gekaramelliseerde pecannoten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 512
  • Eiwit 16 g
  • Koolhydraten 67 g
  • waarvan suikers 18
  • Vet 20 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 6
  • Vezels 11