Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Brownies met koffieglazuur

Brownies met koffieglazuur

Ingrediënten

  • 250 g kokosbloesemsuiker (Bio+)
  • 4 vrije uitloopeieren (Beter Leven keurmerk 2*)
  • 200 g room boter + extra om in te vetten
  • 200 g pure chocolade 72% (Fairtrade), in stukjes
  • 180 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder (16 g)
  • 30 g cacao poeder (Fairtrade)
  • 1 koffiepad (PLUS Koffiepads dark roast Fairtrade)
  • 100 g poedersuiker
  • EXTRA vierkante ovenschaal of bakblik (20 x 20 cm) ingevet, bakpapier
Brownies met koffieglazuur product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 95 minuten
Recipes/Persons 10 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Doe de suiker en eieren in een ruime beslagkom en klop met een garde door elkaar. Doe de boter in een steelpan, smelt op laag vuur en voeg dan de chocolade toe. Zet het vuur uit en laat de chocolade al roerend smelten in de boter.
  2. Meng het chocolademengsel met een garde door het eimengsel. Zeef de bloem, het bakpoeder en cacaopoeder boven het mengsel en meng alles kort door elkaar.
  3. Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Doe het beslag erin en strijk glad. Bak ± 30 min. in de oven. Controleer of het beslag een korstje heeft en redelijk stevig aanvoelt, het mag een beetje 'wiebelen' als je de schaal schudt. Laat de brownie buiten de oven ± 1 uur afkoelen.
  4. Zet met de koffiepad 1 espresso, neem hieruit 3 tl koffie en doe deze in een schaaltje. Voeg de poedersuiker toe. Roer tot je een dik vloeibaar mengsel hebt. Te dik? Voeg wat water toe. Te dun? Maak het dikker met extra poedersuiker. Schenk het koffieglazuur in dunne straaltjes op de brownie en snij hem in gelijke stukken.

    Voedingswaarde

  • Kcal 250 (per stuk)
  • Eiwit 3 g
  • Koolhydraten 27 g
  • Vet 14 g