
Brownies met koffieglazuur
10 pers.
ca. 95 min
Hollands
Ingrediënten
250 g kokosbloesemsuiker (Bio+)
4 vrije uitloopeieren (Beter Leven keurmerk 2*)
200 g room boter + extra om in te vetten
200 g pure chocolade 72% (Fairtrade), in stukjes
180 g bloem
1 zakje bakpoeder (16 g)
30 g cacao poeder (Fairtrade)
1 koffiepad (PLUS Koffiepads dark roast Fairtrade)
100 g poedersuiker
EXTRA vierkante ovenschaal of bakblik (20 x 20 cm) ingevet, bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 °C. Doe de suiker en eieren in een ruime beslagkom en klop met een garde door elkaar. Doe de boter in een steelpan, smelt op laag vuur en voeg dan de chocolade toe. Zet het vuur uit en laat de chocolade al roerend smelten in de boter.
Meng het chocolademengsel met een garde door het eimengsel. Zeef de bloem, het bakpoeder en cacaopoeder boven het mengsel en meng alles kort door elkaar.
Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Doe het beslag erin en strijk glad. Bak ± 30 min. in de oven. Controleer of het beslag een korstje heeft en redelijk stevig aanvoelt, het mag een beetje 'wiebelen' als je de schaal schudt. Laat de brownie buiten de oven ± 1 uur afkoelen.
Zet met de koffiepad 1 espresso, neem hieruit 3 tl koffie en doe deze in een schaaltje. Voeg de poedersuiker toe. Roer tot je een dik vloeibaar mengsel hebt. Te dik? Voeg wat water toe. Te dun? Maak het dikker met extra poedersuiker. Schenk het koffieglazuur in dunne straaltjes op de brownie en snij hem in gelijke stukken.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
250 kcal
Vetten
14 gram
Koolhydraten
27 gram
Eiwitten
3 gram