Cannelloni met spinazie en ricotta - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Cannelloni met spinazie en ricotta

Cannelloni met spinazie en ricotta

Cannelloni met spinazie en ricotta product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 65 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 600 gram verse spinazie
  • 500 gram rundergehakt
  • 200 gram ricotta
  • 250 gram cannelloni
  • 250 gram pastasaus tomaat
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C.
Pel en pers de knoflook. Rasp de Parmezaanse kaas.
Verhit een scheutje olie in een diepe pan en bak de spinazie samen met de knoflook tot deze geslonken is. Laat iets afkoelen, knijp het overtollige vocht eruit en meng met het gehakt, de ricotta en de Parmezaanse kaas. Breng op smaak met zwarte peper.
Vul de cannelloni's met het gehakt-spinaziemengsel en leg in een ingevette ovenschaal. Verdeel de tomatensaus eroverheen en bak in de oven in 45 minuten gaar.
Garneer met Parmezaanse kaas.
Variatie
Garneer ook met wat verse basilicumblaadjes.