

Crêpes met lemon curd
dessert
4 pers.
ca. 30 min
Frans
6.19 voor 4 pers.
Ingrediënten
9 stuks Eieren
150 gram Suiker
2 stuks Citroen
150 gram Roomboter
350 ml Melk
200 gram Tarwebloem
1 theelepel Vanille extract
Bereidingswijze
1. Verhit 6 eidooiers, suiker, rasp van 1 citroen en 120 ml citroensap met een snuf zout en roer constant door. Zodra je op de achterkant van een lepel een streep kunt trekken zonder dat deze doorloopt haal je de pan van het vuur. Roer 110 gram van de in blokjes gesneden boter erdoorheen tot alle boter gesmolten en gemengd is. Dek af met huishoudfolie en laat helemaal afkoelen. Je kunt dit 3 tot 4 dagen in de koelkast bewaren.
2. Meng voor de crepes 3 eieren met de melk, het bloem, vanille extract en een snuf zout.
3. Verhit wat boter in een koekenpan en schenk een juslepel beslag in de pan en draai rond zodat de hele pan bedekt is. Bak aan beide kanten aan tot goudbruin.
4. Verdeel wat curd over de crepe, vouw dicht en dien direct op.
Meer recepten in de categorie