Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Crêpes met lemon curd

Crêpes met lemon curd

Ingrediënten

  • 9 stuks Eieren
  • 150 gram Suiker
  • 2 stuks Citroen
  • 150 gram Roomboter
  • 350 ml Melk
  • 200 gram Tarwebloem
  • 1 theelepel Vanille extract
Crêpes met lemon curd product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main dessert
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit 6 eidooiers, suiker, rasp van 1 citroen en 120 ml citroensap met een snuf zout en roer constant door. Zodra je op de achterkant van een lepel een streep kunt trekken zonder dat deze doorloopt haal je de pan van het vuur. Roer 110 gram van de in blokjes gesneden boter erdoorheen tot alle boter gesmolten en gemengd is. Dek af met huishoudfolie en laat helemaal afkoelen. Je kunt dit 3 tot 4 dagen in de koelkast bewaren.
  2. Meng voor de crepes 3 eieren met de melk, het bloem, vanille extract en een snuf zout.
  3. Verhit wat boter in een koekenpan en schenk een juslepel beslag in de pan en draai rond zodat de hele pan bedekt is. Bak aan beide kanten aan tot goudbruin.
  4. Verdeel wat curd over de crepe, vouw dicht en dien direct op.

    Voedingswaarde

  • Kcal 634
  • Eiwit 8 g
  • Koolhydraten 73 g
  • waarvan suikers 38
  • Vet 33 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 21
  • Vezels 1