
Frisse falafel pita
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
450 gram kikkererwten
10 gram koriander
10 gram krulpeterselie
200 gram ijsbergsla
300 gram trostomaten
5 eetlepels Griekse yoghurt
2 teentjes knoflook
1 stuk sjalot
1 stuk citroen
50 gram havermout
150 gram rode kool
2 theelepels komijnpoeder
4 stuks pitabroodjes
Bereidingswijze
+keukenmachine of staafmixer
1. Pel en pers de knoflook, laat de kikkererwten uitlekken en spoel af. Snipper de sjalot, hak de koriander en de peterselie grof. Snijd de trostomaten in partjes, de rode kool in reepjes en pers het sap uit de citroen.
2. Maal de havermout, de kikkererwten, de helft van de knoflook, het citroensap, de peterselie, de helft van de komijnpoeder en de koriander fijn in een keukenmachine. Roer dan de sjalot door het mengsel.
3. Draai balletjes van het kikkererwtenmengsel en druk een beetje plat. Laat de falafel minimaal 10 minuten opstijven in de koelkast.
4. Meng de yoghurt met de resterende komijn en de resterende knoflook tot een frisse saus. Meng de ijsbergsla met de rode kool tot een salade.
5. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de falafel in 8 minuten gaar en goudbruin. Bereid ondertussen de pitabroodjes zoals vermeld op de verpakking.
6. Serveer de pitabroodjes gevuld met de falafelballetjes en de salade met de yoghurtsaus eroverheen.
Tip: Bewaar wat verse kruiden voor de garnering.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2535 Kj
Calorieën
604 kcal
Vetten
7 gram
Koolhydraten
96 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
16 gram
Eiwitten
32 gram
Meer recepten in de categorie