Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Frisse falafel pita

Frisse falafel pita

Ingrediënten

  • 450 gram kikkererwten
  • 10 gram koriander
  • 10 gram krulpeterselie
  • 200 gram ijsbergsla
  • 300 gram trostomaten
  • 5 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stuk sjalot
  • 1 stuk citroen
  • 50 gram havermout
  • 150 gram rode kool
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 4 stuks pitabroodjes
Frisse falafel pita product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. +keukenmachine of staafmixer
  2. 1. Pel en pers de knoflook, laat de kikkererwten uitlekken en spoel af. Snipper de sjalot, hak de koriander en de peterselie grof. Snijd de trostomaten in partjes, de rode kool in reepjes en pers het sap uit de citroen.
  3. 2. Maal de havermout, de kikkererwten, de helft van de knoflook, het citroensap, de peterselie, de helft van de komijnpoeder en de koriander fijn in een keukenmachine. Roer dan de sjalot door het mengsel.
  4. 3. Draai balletjes van het kikkererwtenmengsel en druk een beetje plat. Laat de falafel minimaal 10 minuten opstijven in de koelkast.
  5. 4. Meng de yoghurt met de resterende komijn en de resterende knoflook tot een frisse saus. Meng de ijsbergsla met de rode kool tot een salade.
  6. 5. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de falafel in 8 minuten gaar en goudbruin. Bereid ondertussen de pitabroodjes zoals vermeld op de verpakking.
  7. 6. Serveer de pitabroodjes gevuld met de falafelballetjes en de salade met de yoghurtsaus eroverheen.
  8. Tip: Bewaar wat verse kruiden voor de garnering.

    Voedingswaarde

  • Kcal 604
  • Eiwit 32 g
  • Koolhydraten 96 g
  • waarvan suikers 5
  • Vet 7 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 0
  • Vezels 16