Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gebakken kabeljauwfilet met preistamppot

Gebakken kabeljauwfilet met preistamppot

Gebakken kabeljauwfilet met preistamppot product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 150 g boter
  • 1 fles(jes) Wieckse witte 0.0% (alcoholvrij)
  • 1000 g zak PLUS panklare kookaardappelen stamppot
  • 1 tl Silvo tijm
  • 500 g kabeljauwfilet
  • 1 stuk(ken) ui (fijngesneden)
  • 300 g panklare prei fijn
  • 125 ml slagroom
Bereiden
Kook de aardappels in water met wat zout samen met de gesneden ui en de tijm. Als de aardappels bijna gaar zijn, de preiringetjes erbij doen en verder gaar koken. Afgieten en fijnstampen. Roer er een beetje witbier door en roer glad. Op smaak brengen met peper en zout. Laat de slagroom met het overige witbier inkoken tot de helft. Klop dan geleidelijk de klontjes koude boter erdoor. Kruid de kabeljauw met peper en zout en bak deze in een koekenpan met roomboter krokant en net gaar. Verdeel de stamppot over de borden en leg de vis er bovenop. Schep de saus rondom.
Variatie
Dranktip: Wieckse Witte 0.0%

Voedingswaarde

eiwit
29 g
koolhydraten
50 g
vet
44 g
Kcal
710