
Gebakken kabeljauwfilet met preistamppot
4 pers.
ca. 25 min
Hollands
Ingrediënten
150 g boter
1 fles(jes) Wieckse witte 0.0% (alcoholvrij)
1000 g zak PLUS panklare kookaardappelen stamppot
1 tl Silvo tijm
500 g kabeljauwfilet
1 stuk(ken) ui (fijngesneden)
300 g panklare prei fijn
125 ml slagroom
Bereidingswijze
Kook de aardappels in water met wat zout samen met de gesneden ui en de tijm. Als de aardappels bijna gaar zijn, de preiringetjes erbij doen en verder gaar koken. Afgieten en fijnstampen. Roer er een beetje witbier door en roer glad. Op smaak brengen met peper en zout. 
 
 Laat de slagroom met het overige witbier inkoken tot de helft. Klop dan geleidelijk de klontjes koude boter erdoor. Kruid de kabeljauw met peper en zout en bak deze in een koekenpan met roomboter krokant en net gaar. 
 
 Verdeel de stamppot over de borden en leg de vis er bovenop.
 
 Schep de saus rondom.
Variatietip!
Dranktip: Wieckse Witte 0.0%
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
710 kcal
Vetten
44 gram
Koolhydraten
50 gram
Eiwitten
29 gram