Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gebakken kabeljauwfilet met preistamppot

Gebakken kabeljauwfilet met preistamppot

Ingrediënten

  • 150 g boter
  • 1 fles(jes) Wieckse witte 0.0% (alcoholvrij)
  • 1000 g zak PLUS panklare kookaardappelen stamppot
  • 1 tl Silvo tijm
  • 500 g kabeljauwfilet
  • 1 stuk(ken) ui (fijngesneden)
  • 300 g panklare prei fijn
  • 125 ml slagroom
Gebakken kabeljauwfilet met preistamppot product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappels in water met wat zout samen met de gesneden ui en de tijm. Als de aardappels bijna gaar zijn, de preiringetjes erbij doen en verder gaar koken. Afgieten en fijnstampen. Roer er een beetje witbier door en roer glad. Op smaak brengen met peper en zout. Laat de slagroom met het overige witbier inkoken tot de helft. Klop dan geleidelijk de klontjes koude boter erdoor. Kruid de kabeljauw met peper en zout en bak deze in een koekenpan met roomboter krokant en net gaar. Verdeel de stamppot over de borden en leg de vis er bovenop. Schep de saus rondom.

Variatie

Dranktip: Wieckse Witte 0.0%

    Voedingswaarde

  • Kcal 710
  • Eiwit 29 g
  • Koolhydraten 50 g
  • Vet 44 g