1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde ananas met espressocrème

Gegrilde ananas met espressocrème

Gegrilde ananas met espressocrème product foto
  • Ingredienten:

  • 1 ananas (Fairtrade)
  • 2 el olijfolie
  • 100 g mascarpone (bakje 250 g)
  • 1 kopje sterke espresso, afgekoeld
  • 1 el vloeibare honing
  • 80 g Choco’s hazelnoot
  • Extra: kwastje, garde
Bereiden
Snijd het kapje van de onderkant af en snijd de schil van de vrucht. Laat de groene bovenkant eraan zitten, hiermee kun je de ananas makkelijk draaien.
Bestrijk de ananas rondom met olijfolie. Leg de ananas op de barbecue en gril in circa 15 minuten rondom goudbruin. Keer regelmatig om zodat de buitenkant mooi goudbruin karamelliseert.
Roer intussen de mascarpone, espresso en honing met een garde door elkaar tot een crème. Hak de hazelnoot Choco’s in grove stukken.
Snijd de ananas in 1,5 centimeter dikke plakken, schep de mascarpone erop. Strooi de chocoladenootjes eroverheen.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 4 g
  • koolhydraten
  • 38 g
  • vet
  • 25 g
  • Kcal
  • 400
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie