Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde ananas met espressocrème

Gegrilde ananas met espressocrème

Gegrilde ananas met espressocrème product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 ananas (Fairtrade)
  • 2 el olijfolie
  • 100 g mascarpone (bakje 250 g)
  • 1 kopje sterke espresso, afgekoeld
  • 1 el vloeibare honing
  • 80 g Choco’s hazelnoot
  • Extra: kwastje, garde
Bereiden
Snijd het kapje van de onderkant af en snijd de schil van de vrucht. Laat de groene bovenkant eraan zitten, hiermee kun je de ananas makkelijk draaien.
Bestrijk de ananas rondom met olijfolie. Leg de ananas op de barbecue en gril in circa 15 minuten rondom goudbruin. Keer regelmatig om zodat de buitenkant mooi goudbruin karamelliseert.
Roer intussen de mascarpone, espresso en honing met een garde door elkaar tot een crème. Hak de hazelnoot Choco’s in grove stukken.
Snijd de ananas in 1,5 centimeter dikke plakken, schep de mascarpone erop. Strooi de chocoladenootjes eroverheen.

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
38 g
vet
25 g
Kcal
400