Ga naar hoofdinhoud
  • Voor 23:55 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 1300 Laagblijvers
  • PLUS Express: over 2 uur op jouw adres
  • Folder
  • Klantenservice
0.00
0
0
Menu
Producten
Aanbiedingen
BBQ assortiment
Aardappelen, groente, fruit
Verse kant-en-klaarmaaltijden
Vlees, kip, vis, vega
Kaas, vleeswaren, tapas
Zuivel, eieren, boter
Brood, gebak, bakproducten
Ontbijtgranen, broodbeleg, tussendoor
Frisdrank, sappen, koffie, thee
Wijn, bier, sterke drank
Pasta, rijst, internationale keuken
Soepen, conserven, sauzen, smaakmakers
Snoep, koek, chocolade, chips, noten
Diepvries
Baby, drogisterij
Bewuste voeding
Huishouden
Koken, non-food, service
Huisdier
Aanbiedingen
Recepten
Goed eten
InspiratiePLUS magazine
Spaaracties
Zakelijk
Winkels
Meer
Goed eten
InspiratieWijnkiezerPLUS magazine
SpaaractiesZakelijkWinkelsTaartenshopBloemenshopWijnshopBoodschappenlijstjes
Kies jouw winkel
Gemarineerde zalm met citroencreme en kappertjes
KERST_MET_FRANCESCA

Gemarineerde zalm met citroencreme en kappertjes

4 pers.
ca. 35 min
Overig

Ingrediënten

Voor de zalm:
400 ml bietensap
2 biologische citroenen, rasp en sap
80 gr suiker
60 gr grof zeezout
500 gr verse zalmfilet
30 gr kappertjes
150 ml zonnebloemolie
2 takjes verse dille
Voor de citroencrème:
250 gr crème fraiche
1 biologische citroen, rasp
zwarte peper
zout
Voor de blini’s (optioneel):
50 gr boekweitmeel
½ zakje gist (3,5 gram)
90 ml lauwe melk
1 ei
½ tl suiker
½ tl zout
10 gr gesmolten boter (afgekoeld)
50 gr bloem
zonnebloemolie
Verder nodig: smalle schaal voor de zalm, spuitzak met klein spuitmondje, handschoenen

Bereidingswijze

Voorbereiding (36 uur van tevoren) 1. Meng het bietensap met de rasp en het sap van de citroen, suiker en grof zeezout in een smalle, niet te diepe schaal waar de zalm precies in past. Of meng het in een grote maatbeker zodat je de marinade straks over de zalm kunt schenken.
2. Leg de zalm in de schaal met de marinade. Zorg ervoor dat de zalm volledig onder staat.
3. Dek de schaal af met folie en zet koud in de koelkast. Plaats er ook een schaal onder, voor een eventuele lekkage. Indien de zalm niet volledig onder de marinade staat, draai de zalm dan na 18 uur even om.
Voorbereiding (2 uur van te voren) 1. Meng boekweitmeel, gist en melk tot een klontvrij beslag in een kom. Dek af met vershoudfolie en laat 1 uur rijzen op een warme plek.
2. Splits het ei en roer de dooier, suiker, zout, gesmolten boter en bloem door het beslag. Klop het eiwit stijf met een handmixer en spatel rustig door het beslag tot het net goed gemengd is. Dek weer af en laat nog 30 minuten rijzen.
Bereiding citroencrème 1. Klop de crème fraîche snel luchtig met een garde en voeg de citroenrasp toe. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Als je crème fraîche te lang opklopt, wordt deze steeds vloeibaarder. Dus maar kort kloppen voor het beste resultaat.
2. Schep over in een spuitzak met klein spuitmondje en bewaar in de koelkast tot gebruik.
Heb je geen spuitzak? Dan kun je de citroencrème ook met een lepeltje op de borden scheppen of je serveert de crème er apart bij in een bakje.
Bereiding kappertjes 1. Kappertjes uit een potje zijn vaak met zout ingelegd, spoel ze daarom eerst even af in een vergiet. Droog de kappertjes zorgvuldig door ze te deppen met keukenpapier op een bord. Als de kappertjes nog vochtig zijn, kan de olie namelijk heftig gaan spetteren.
2. Verhit de olie in de pan, zodra de olie heet genoeg is plaats je een handvol kappertjes in de olie. Frituur deze tot ze stoppen met ‘sissen’ en tot ze goudbruin zijn. Dit gaat heel snel, circa 1 - 2 minuten.
3. Laat de kappertjes uitlekken op keukenpapier en bewaar afgedekt tot verder gebruik.
Bereiding blini’s 1. Verhit een koekenpan met goede antiaanbaklaag en vet licht in met plantaardige olie (gebruik bijvoorbeeld een kwastje). Schep een kleine eetlepel van het beslag in de pan en druk iets rond en plat tot een kleine, dikke pancake.
2. Bak de blini’s 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur tot ze goudbruin worden aan de buitenkant. Schep daarna over op een bord en laat afkoelen. Je kunt meestal wel 3 blini’s tegelijk bakken in de pan. Laat ze afkoelen tot lauw.
Tip: De blini’s kun je tot een dag eerder bakken en daarna goed afgedekt (bijvoorbeeld in aluminiumfolie) op kamertemperatuur bewaren.
Serveren 1. Haal de zalm uit de marinade met handschoenen, anders worden je handen ook heel mooi paars. Dep de zalm droog met keukenpapier en snijd deze in de lengte in mooie dikke plakken.
2. Plaats de plakjes zalm op een bord en garneer met stipjes citroencrème, de gefrituurde kappertjes en wat kleine takjes dille. Serveer deze met de blini’s en/of krokante toastjes.
Tip: alle onderdelen kun je voorbereiden, zodat je op de dag zelf bijna geen werk meer hebt aan het gerecht.

Variatietip!

Van de gemarineerde zalm kun je ook flinterdunne plakken snijden en serveren als een zalmcarpaccio. Deze garneer je met toefjes citroencrème, de kappertjes en wat verse dille. | Geen zin om blini’s te bakken? Serveer ze dan met krokante toastjes. Bijvoorbeeld de PLUS scrocchi met zeezout.
Deel het op:
Meer recepten in de categorie
Kerst
Wijzig moment
Producten niet beschikbaar
Helaas is dit product niet beschikbaar bij . Het wordt verwijderd uit je winkelwagentje. Kies een alternatief product of selecteer een andere supermarkt om dit product te bestellen.
Niet beschikbare product in geselecteerde winkel:
Andere winkel kiezen
Producten toevoegen
Je hebt nog producten in je winkelwagen. Je kunt deze producten toevoegen aan de bestelling die je gaat wijzigen.
Niet toevoegen

PLUS Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen, acties, inspiratie en persoonlijke aanbevelingen gem. 2x per week in je inbox
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt nu een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Niet ontvangen? Check je spamfolder.

Download de gratis app

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS
Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop
Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren
PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Algemene voorwaarden
Privacy statement
Actievoorwaarden
Cookie informatie
Belangrijke veiligheidswaarschuwing PLUS Boerentrots Biefstuktartaartjes Blonde d'Aquitaine 2 stuks en 4 stuks
Lees meer

De cookies van PLUS

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën, zodat wij en derden jouw gedrag op onze website(s), maar ook daarbuiten kunnen volgen, ook wanneer je doorklikt vanuit onze e-mails en nieuwsbrieven. Verder kunnen wij versleutelde persoonsgegevens delen (zoals een e-mailadres en aankoopgegevens) met derde partijen zoals onze advertentiepartners om je gepersonaliseerde advertenties te laten zien op onze website(s), maar ook daarbuiten. Ook kunnen wij jouw gegevens gebruiken om analyses uit te voeren zoals het meten van de effectiviteit van onze advertenties. Als je alle cookies accepteert, dan ga je akkoord dat wij jouw gegevens (versleuteld) kunnen delen met derden. Via cookievoorkeuren kun je ook zelf instellen welke cookies we plaatsen en je toestemming wijzigen of intrekken. Lees meer in ons cookiebeleid en privacy statement.
Zelf instellen