
Halloumiburgers met rokerige paprikaspread
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
35.83 voor 4 pers.
Ingrediënten
4 stuks Puntpaprika
1 stuk Rode ui
50 gram Walnoten
1 bosje Peterselie
450 gram Halloumi
2 theelepel Za'atar
1 stuk Avocado
1 stuk Sjalot
1 theelepel Citroensap
1 Mespunt Gerookt paprikapoeder
4 stuks Witte bollen
50 gram Spinazie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de groene uiteindes en zaadlijsten van de puntpaprika’s. Snijd in grove stukken. Verwijder de schil van de ui en snijd ook in grove stukken. Meng de puntpaprika’s met de rode ui, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Verdeel over een ovenschaal en rooster 20 minuten in de oven. Hak ondertussen de walnoten grof en de peterselie fijn.
2. Haal de halloumi uit de verpakking en dep droog. Snijd elk stuk in 2 grote plakken. Verwarm een grote koekenpan met een scheut olijfolie en bak hierin de halloumiplakken aan beide kanten goudbruin. Breng op smaak met de za’atar.
3. Verwijder de schil en pit van de avocado, en snijd in dunne plakjes. Verwijder de schil van de sjalot en snijd in dunne ringen.
4. Doe de geroosterde paprika en ui samen met de walnoten, peterselie, citroensap, het gerookt paprikapoeder en 2 eetlepels olijfolie in een keukenmachine en hak tot een grove spread. Heb je geen keukenmachine? Hak dan alles met een koksmes fijn en meng tot een grove spread.
5. Halveer de bollen en beleg de onderkantjes met een lepel van de spread. Leg hierop de spinazie, avocado, halloumi, spread en rode ui. Top met de bovenkantjes en serveer direct.
Meer recepten in de categorie